Prins Gerard regeert over de Papsleef’n

Prins Gerard (rechts) en adjudant René Hilberink
Prins Gerard (rechts) en adjudant René Hilberink
Foto: Papsleef'n

De hoogheden van carnavalsvereniging De Papsleef’n uit Geesteren zijn dit jaar prins Gerard (Wesselink) en adjudant René (Hilberink).

Afgelopen zaterdag, in de week van de 11e van de 11e, barstte het carnavalsfeest in de residentie van de Papsleef’n, Zaal Kottink, weer los. Onder grote belangstelling kwam Gerard Wesselink uit de Pappot en niet veel later kwam René Hilberink het podium op. De nieuwe hoogheden zullen samen met hofdames Marleen en Simone de Papsleef’n voorgaan in het komende carnavalsjaar.

De leden van de carnavalsvereniging en overige aanwezigen toonden zich blij verheugd met de komst van beide nieuwkomers. Kort voor de opkomst had vorst Leon Oosterik al aangegeven dat, op basis van de cryptische omschrijving, prins Gerard 9 keer geraden was en adjudant René slechts 1 keer.

Gerard Wesselink is eigenaar van installatiebedrijf Wesselink Buunk BV, in Enschede. René Hilberink is werkzaam bij Loohuis Installatietechnieken in Almelo.

Lijfspreuk

Gerard is de 47e prins van de Papsleef’n. Samen gaan ze het carnavalsjaar in met hun lijfspreuk: Ne goei’n Papsleef zit vol energie. Zeer toepasselijk volgens prins Gerard, want in Geesteren is energie de drijfveer van de samenleving, of het nu gaat om het behoud van een dorpshuis, of de toekomst van de bibliotheek, samen zetten we de schouders eronder en zorgen dat er resultaat komt.

Pappot is los

Zondag 20 november zal er in de residentie een officiële receptie zijn voor de nieuwe hoogheden. Tijdens deze middag kan er kennis worden gemaakt met prins Gerard en adjudant René. Daarnaast zal de Papsleef van het Jaar gekozen worden. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur en de entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen