Zintuigenprikkelende samenwerking tussen Herterij Twente en How2Taste

Lauries en Tiny Peddemors met Sabine Dujardin (vlnr)
Lauries en Tiny Peddemors met Sabine Dujardin (vlnr)
Foto: Redactie

Het is de tijd van het jaar om samen knus bij de kachel te kruipen en zo min mogelijk buiten te komen. Aan tafel kunnen we rijkelijk genieten van stoofpotjes, stamppot en wildbraad. Natuurlijk gecomplementeerd met een goed glas wijn.

Maar ja, welke wijn precies? En waarbij dan wel? Voor mensen die zich dit ook afvragen en misschien wat (extra) inspiratie nodig hebben, of zichzelf gewoon een keertje buiten de deur willen verwennen op al het lekkers dat dit seizoen te bieden heeft, slaan Herterij Twente van de familie Peddemors en How2Taste van Sabine Dujardin de handen ineen met een intense wijn- en wildproeverij. Binnenkort zullen deze bedrijven uit Geesteren voor het eerst gezamenlijk uitpakken.

How2Taste

Geboeid door smaakvolle gerechten en met name bijpassende wijnen, heeft Sabine van d’r passie haar beroep kunnen maken. Met als sommelier en maître jarenlang ervaring, zwaait ze sinds medio dit jaar de scepter bij haar eigen bedrijf: How2Taste. Die naam verklapt al een beetje wat de bedrijfsfilosofie inhoudt, namelijk ‘door kennis beter proeven’. Of zoals zij het zelf omschrijft: “Ik ben ervan overtuigd dat naar mate men beter weet wat het is dat ze eten of drinken, waar het vandaan komt en hoe het bereidt wordt, dat de smaak meteen ten goede komt. Het genot neemt dan ook sterk toe; dat is iets dat ik heel zeker weet. Vanuit diezelfde gedachte ben ik hiermee begonnen.”

Proeverij voor jan en alleman

De allereerste keer dat Herterij Twente en How2Taste een proeverij gaan organiseren, is – als het aan Sabine Dujardin en de familie Peddemors ligt – de start van een ieder seizoen wederkerende happening, waarbij voor die jaargetijde passende gerechten en drankjes geserveerd zullen worden.

Op vrijdag 9 december is het dan zover. Onder de toepasselijke naam Wild van Wijn kunnen gasten vanaf 19.00 uur bij Herterij Twente aanschuiven. Sabine legt eerst ter introductie uit waar het die avond om draait en geeft wat basiskennis prijs over wijnen en spijzen. Bij ieder van de 5 daaropvolgende gerechten zal dit eveneens het geval zijn. “Prima als mensen zelf al wat weten over wijn, maar dat is absoluut geen vereiste. Verre van zelfs. Het gaat een enorm laagdrempelige avond worden, waarbij het voorop staat dat iedereen op zijn of haar kennisniveau meedraait.”

Reserveren voor de proeverij kan via tel. 0546-631558 of [email protected] en meer inlichtingen over How2Taste zijn verkrijgbaar via [email protected]. Fijnproevers betalen €49,50 per persoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen