Al 80 jaar geknipt voor Geesteren

Marita Brus in haar kapsalon te Geesteren
Marita Brus in haar kapsalon te Geesteren
Foto: Redactie

Op 1 december 2016 bestaat Salon Marita 30 jaar. Tel daarbij de 50 jaren op die haar (groot)ouders hierin voorgingen en er staat 80 jaar geschiedenis, plus vele versleten scharen, aan de Langeveenseweg 17 in Geesteren.

In 1986 werd een nieuw pand gebouwd op hetzelfde adres, waarna Marita de zaak overnam. De eerste jaren kenmerkten zich door lange dagen en bouwen aan een eigen imago. Dat begon al bij het nieuwe pand, maar ook de naam veranderde van Kapsalon Krukkert naar Salon Marita. Door de jaren heen is het pand ook grondig aangepakt. De laatste verbouwing stamt van 3 jaar geleden, dit keer uitgevoerd door haar zoon, waarmee de zaak weer heel wat jaren vooruit kan.

Mee met de laatste trends

Spiraal permanent en Purdey kapsels. Kapsels die de meeste mensen tegenwoordig niet veel meer zeggen, maar de trend waren toen Marita in 1986 de kapsalon van haar ouders overnam. Inmiddels werken er 5 kapsters bij Salon Marita en volgen ze nog steeds de nieuwe trends op de voet. Cursussen in Londen, Milaan, New York, Turkije en Florence, om zo goed mogelijk aan de behoefte van de klant tegemoet te komen. “Vaak kunnen we meteen toepassen wat we hebben geleerd, omdat trends tegenwoordig razendsnel gaan, mensen zich vooral online laten inspireren en de vraag direct bij ons in de stoel terugkomt”, zegt Marita. Krullen knippen, balayage kleuringen en pasteltinten zijn veelgevraagde behandelingen, maar bij Salon Marita kan je ook altijd voor een permanentje terecht.

Al 80 jaar ondernemerschap; iets om trots op te zijn. “Er zijn een aantal families in Geesteren die ook al lang, of zelfs langer, een zaak of bedrijf hebben en ik ben er trots op dat we daar onderdeel van zijn”, aldus Marita. Ondernemerschap blijkt ook uit het feit het niet bij Geesteren is gebleven, want 20 jaar geleden opende ze een zaak in Tubbergen. Beide zaken bieden inmiddels meer dan alleen haarstyling voor mannen en vrouwen. Alleen knippen is het al lang niet meer. De hele look kan worden meegenomen, denk hierbij ook aan visagie, nagelverzorging en een herenverzorgingslijn. “Het bezoek aan de kapper is steeds meer een uitje en een beleving, vooral voor vrouwen. Ons doel is en blijft echter om iedere klant met een goed gevoel uit te zwaaien.”

Feestmaand

De hele maand december wordt er feest gevierd. “Zo’n uniek moment moet gevierd worden en dat doen we de hele maand december”, lacht Marita. “We beginnen met onszelf en gaan met al het personeel een weekend weg”. Oude foto’s zijn te bewonderen en elke klant zal merken dat het een feestmaand is. Klanten worden uitgebreid verwelkomd en in de watten gelegd. In Geesteren én Tubbergen.

Marita ziet de toekomst rooskleurig tegemoet: “Het vak blijft interessant en de vragen van klanten divers. Mijn moeder werkte mee tot haar 75e, wie weet haal ik dat ook, dan vieren we over een jaar of 20 een nog groter feest!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen