Reutummers blinken uit in het creëren van een fijne kerstsfeer

Eenheid, saamhorigheid en volop kleur in de donkere dagen voor kerst. Reutum heeft het voor elkaar gekregen, afgelopen weekend.

Links en rechts zag het er bont van de kerstmutsen. Niet zo gek ook, als je er in een kleine kern als Reutum een paar honderd stuks van verkoopt. Vooraf was al aangekondigd dat ze niet met de handen in hun zakken konden staan toekijken, maar volop mee moesten helpen. De burgemeester en wethouders hielden hun woord. Hoewel ze inderdaad een beetje moesten aanpoten, is het ze uiteindelijk wel gelukt om alle kerstmutsen die er waren aan de man – of vrouw – te brengen. “We zijn inmiddels stijf uitverkocht”, zei Tom Vleerbos een beetje melig. Erik Volmerink: “Dat ging best lekker zo. Vlak voor de bekendmaking van de loterij waren we klaar en bijna iedereen kon met een leuk prijsje naar huis.” Stonden de collegeleden vorig jaar nog in Geesteren en dit jaar in Reutum klaar om te helpen, volgend jaar staat Kerstdorp Manderveen in hun agenda. Dan naar alle waarschijnlijkheid met een andere burgemeester aan het roer.

Reutum in het Licht

De jury van buurtcompetitie Reutum in het Licht deed er dit jaar langer over dan ooit om tot een oordeel te komen. De Zuiderburen eindigden op de eerste plaats, daaropvolgend de Maten als tweede en Kerkstraat Zuid als derde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen