Wildwesttaferelen door kapotte verkeerslichten

Zonet was het weer raak op het kruispunt in Fleringen, waar de stoplichten al sinds maandag niet meer werken. Vanmorgen botsten al enkele bedrijfsbusjes tegen elkaar, ditmaal waren het personenauto’s.

Inderdaad, er staan haaientanden en strepen genoeg op het wegdek bij de kruising in Fleringen getekend. Iedere automobilist kan dus zelf zien hoe de situatie voor hem/haar is. Wie van rechts komt, heeft bovendien altijd voorrang. Maar zeker voor onervaren bestuurders en in de avondspits is het lastig inschatten wie op welk moment voor dient te gaan, met verkeer dat van alle kanten tegelijk lijkt te komen.

Vandaag ging het dus al 2 keer mis. In beide gevallen betrof het – tot nu toe – alleen blikschade zonder al teveel persoonlijk leed.

Het wachten is op actie van de wegbeheerder, de provincie Overijssel in deze. De dorpsraad van Fleringen laat via voorzitter Mark Boer weten dat ze ervan uitgaan dat het euvel zo snel mogelijk verholpen zal worden. Het is echter op dit moment nog volstrekt onduidelijk wanneer deze verkeerschaos ten einde is.

Update

Statenlid Moniek Kleinsman heeft n.a.v. deze berichtgeving contact gezocht met gedeputeerde Bert Boerman en de programmamanager voor wegen en kanalen, die nog vanaf zijn huidige vakantieadres een spoedreparatie in werking gaat zetten. “Het belangrijkste is dat het opgelost wordt”, aldus Kleinsman (CDA). “Heel fijn om op deze manier te kunnen samenwerken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen