Woningstichting eist ontruiming van woonwagenkamp in Tubbergen

Foto: Redactie

Beide nog in voorlopige hechtenis verblijvende huurders van het woonwagenkamp in Tubbergen, de familie B., worden door Woningstichting Tubbergen aangeklaagd.

De gemeente is eigenaar van de grond aan de Verdistraat in Tubbergen waar het kamp gelegen is, maar volgens een woordvoerder is het feitelijke beheer hiervan aan de woningstichting overgelaten.

Redenen voor de rechtszaak tegen de bewoners, die in juli aangehouden zijn vanwege mogelijke uitbuiting en mishandeling van een zwakbegaafde, zijn divers. Allereerst speelt de overlast en terreur die de verdachte Tubbergenaren tot voor kort in de buurt veroorzaakten, een grote rol. Daarnaast is er verschillende strijdigheden met de huurovereenkomst geconstateerd en is er inmiddels sprake van een fikse huurschuld. Op grond van het voorgaande eist Woningstichting Tubbergen de ontbinding van het huurcontract, enkele boetes en voorts de ontruiming van het woonwagenkamp.

Het kort geding dient komende woensdagochtend voor de rechtbank in Almelo. Onbekend is nog wanneer de regiezitting voor hun strafzaak op de rol staat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen