Schadevergoeding voor Reutummer wegens mishandeling en bedreiging

Foto: Redactie

“AIs je nog een keer dingen over mij zegt, sla ik je dood.” Dreigende woorden met vergelijkbare strekking heeft verdachte D.H. uit Oldenzaal tegen de heer W. Dijkers uit Reutum geuit. Ook sloeg of stompte hij hem.

Op 26 juli jongstleden heeft D.H. het Reutumse slachtoffer niet alleen op het oprit van zijn huis bedreigd, maar ook – als een totale verrassing – tot bloedens toe een klap gegeven. Hierdoor kon de als schilder werkzame Dijkers 3 dagen niet werken. Bovendien moest hij voor behandeling naar het ziekenhuis.

Vanmorgen is D.H. door politierechter Koppes tot een werkstraf van 60 uur veroordeeld. Daarnaast moet hij de materiële en immateriële schade van Dijkers vergoeden t.w.v. ongeveer €600. De rechter rekende het de verdachte zwaar aan welke dat hij uit het niets het slachtoffer had bedreigd en geslagen. “Heel vervelende feiten. Ik ga daarom hoger zitten met mijn straf dan de eis van de Officier van Justitie.”

Dijkers wilde er achteraf niet teveel woorden over kwijt en hoopt dat de zaak snel achter de rug zal zijn. “Ik ben blij dat de rechter ook inziet dat dit soort dingen, zulke bedreigingen en een kaakslag, niet door de beugel kunnen en dat het een halt toegeroepen moet worden.” De aanleiding van de strafbare feiten is hem niet geheel duidelijk, maar hij vermoed dat het te maken heeft met roddels in het dorp.

De advocaat van de verdachte, mr. Rob Oude Breuil uit Geesteren van Damsté Advocaten, heeft 2 weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen