Honderden kerstbomen vernield, kweker flink gedupeerd

Foto: Lenferink Kerstbomen

Zeker 500, maar mogelijk zelfs 600 sparretjes van Elferink Kerstbomen zijn moedwillig vernield. Dat bleek vanmorgen, toen enkele werklui aan de slag wilden gaan op het land waar ze staan.

“Vooraan zagen ze dat er 1 de kop had hangen. Toen ze daar gingen kijken, zagen ze er nog eentje en later nog veel meer. Wij zijn gaan tellen en komen inderdaad op zo’n aantal uit”, legt Brandon Elferink uit. De zoon van eigenaar Hans Elferink zegt dat het vermoedelijk om een wraakactie gaat. “Vooral vooraan waren er veel eerst ingezaagd en daarna handmatig afgebroken. Bovendien zijn zelfs beschadigde of half-dode bomen kapotgemaakt. Het moet dus haast wel ’s avonds of ’s nachts hebben plaats gehad. Anders doe je zoiets niet. Wij denken dat het georganiseerd gedaan is, maar geen idee door wie.”

De schade bedraagt zeker duizenden euro’s. Er is reeds aangifte gedaan bij de politie.

Elferink zet echter niet bij de pakken neer na vermoedelijke wraakactie, dat gebeurde op een veld aan de Veeneggeweg te Geesteren. “Iedereen die er al eentje had gereserveerd, daar hebben we al contact mee gehad en aangegeven dat ze hun bestelling gewoon kunnen ophalen. Dat kost ons geld, ja. Maar erger zou het zijn als we ‘nee’ zouden verkopen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen