Vuurdoop jonge speelsters Tornado Dames 1 voor eigen publiek

Foto:

Het wordt een spannende dag voor alle volleybalteams die komende zaterdag deelnemen aan het Herman Smienk Toernooi in sporthal De Ransuil. Ook voor de trainers van de verschillende teams. Krachtmetingen tussen Eredivisie, Topdivisie en Regional Liga (Duitsland) zijn ter voorbereiding op de competitie bijzonder interessant. Speelsters die na het vorig seizoen afhaakten werden opgevolgd door nieuwe talenten. Het opnieuw smeden van een team vergt doorgaans nieuwe aanpassingen en dat vergt heel wat uurtjes trainen en wedstrijden spelen.

Voor supporters en sporters in het algemeen is het Herman Smienk toernooi een mooie gelegenheid om kennis te maken met het volleybalspel op hoog niveau. Zij kunnen dan meteen de Tornado-dames in de nieuwe formatie aan de slag zien. De toegang is gratis. 
Trainer/coach Gerjan Heerkes over zijn team: “Weer een nieuw seizoen voor Tornado D1, en ook in mijn derde seizoen is het weer bouwen aan een nieuw team. In vergelijking tot vorig seizoen, waar het aan het einde resulteerde in een exodus van 6 speelsters, kunnen we dit jaar echt spreken van een behoorlijke verjonging in het team.”
“Met de komst van Eline Meijer (15) en Danique Hutten (16) hebben we er 2 jonkies bij”, vervolgt Heerkes. “Met het aantrekken van Marèll Oude Avenhuis als spelverdeelster hebben we er nog een 17-jarige bij. Daarnaast hebben we Birke Kuipers (16), Ruth Oude Avenhuis (18) en Romy Loohuis (19) die er ook afgelopen seizoen bij waren, maar ook speelsters, dik onder de 20. Van ‘buiten’ hebben we er ervaring bij gekregen met Bianca Meyerink (21) en Manon van ’t Rood (23). Ervaren speelster die gebleven zijn, zijn Esmee Oude Avenhuis (20) en Ilona Reinerink (24), onze captain. Een gemiddelde leeftijd dus van dik onder de 20 en maar 10 speelster in het kader. Daarmee hebben we direct ook mogelijke pijnpunten benoemd. Met het vertrek van een schat aan ervaring van de ploeg waar we vorig seizoen heel mooi 3e werden in de 1e Divisie, gaan we nu met veel jeugdig talent aan de slag.”
Goede voorbereiding
Heerkes: “Met wat we tot nu toe hebben laten zien in de voorbereiding, spat de wil om er iets van te maken van te maken met elkaar, er vanaf. Geweldige inzet en met hard werken pakken we de voorbereiding ook aan om ervaring met elkaar op te doen.”
Aankomend weekend is het 7e Herman Smienk Toernooi, wat thuis in Geesteren wordt gehouden. “De organisatie heeft weer mooie tegenstanders geregeld en dat wordt onze eerste testcase. De zondag erna spelen we vanaf 12.00 uur een driekamp met SCU Lüdinghausen en WEVO’70. Het weekend erop spelen we een meerdaags Toernooi in het Duitse Oldenburg om de OTB Cup. Daar wacht een deelnemersveld van 16 teams op ons. De week er op openen we de competitie thuis tegen Captains*** Kangeroe uit Hardenberg. Ik ben benieuwd hoe we er dan voorstaan. Tot die tijd zal er nog veel werk verzet moeten worden in het worden van een team door deze groep jonge meiden. Ook de begeleiding, waar ik ook dit jaar weer de ondersteuning van Albert Abbing heb, zal daar veel aandacht en tijd aan besteden. Een verwachting voor het seizoen heb ik niet, als we het hebben over een mogelijke eindklassering. Als je het vanaf de kant beschouwd, met zoveel ervaring wat is weggevallen, en zoveel jeugdig talent dat we laten instromen, dan mag je blij zijn dat we het niveau dit jaar kunnen vasthouden in de 1e Divisie. Maar dat zal nooit de ambitie zijn van dit team”, laat Heerkes weten.
De organisatoren van het Herman Smienk Toernooi, Elly Braakhuis en Truus Oude Voshaar, hebben weer volop medewerking gekregen van de sponsoren. Het gezamenlijk nuttigen van de broodjes, fruit en andere lekkernijen geeft een extra dimensie voor de teams.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen