Vasse 1 verliest roerige wedstrijd, met daarin 3 rode kaarten

Vandaag maakten de blauw-witten hun rentree in de 4e klasse en direct kwam kampioenskandidaat EMMS uit Slagharen op bezoek.

In de eerste helft ging het gelijk op waar EMMS naarmate de eerste helft vorderde het betere spel had. Zo’n 5 minuten voor de rust kwam een bal vanaf rechts voor het doel. De scheidsrechter zag dat Jordy de tegenstander in de rug drukte met een penalty tot gevolg, waardoor EMMS op een 0-1 voorsprong kwam. Vlak voor de rust was er een klein opstootje waarbij een speler uit Slagharen John op de grond duwde met een rode kaart tot gevolg. De trainer uit Slagharen kon zijn woede niet verkroppen en kreeg ook de rode kaart van de scheids, zodat hij tijdens de rust even kon afkoelen.

In de rust werd bij het eerste elftal van SV Vasse aangegeven door te gaan met het eigen voetbal, want ze waren absoluut niet minder dan de tegenstander. Helaas kreeg Vasse 1 na 5 minuten spelen weer een penalty tegen. Doelman Bolscher was te laat waardoor hij ook met rood kon vertrekken, stand 0-2. Reserve-keeper Rick Lansink kwam in het veld voor Jordy en Vasse probeerde alsnog de aansluitingstreffer te forceren maar het liep vandaag niet. Na een twintigtal minuten kreeg Vasse 1 de 3e penalty tegen waardoor het 0-3 stond. EMMS ging door en bij de blauwwitten ging langzaam aan de kopjes hangen. Een fout in de laatste linie werd afgestraft  waardoor de 0-4 op het scorebord kwam te staan. De Vassenaren probeerden het nog wel, maar hadden vandaag een complete off-day. Vlak voor tijd maakte de tegenstander er nog 0-5 en blies de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit, iets waar Vasse 1 een nare nasmaak aan over hield. Kop omhoog en aanstaande week keihard trainen voor een beter resultaat.

Komende zondag staat de eerste van vele mooie derby’s op het programma en wordt er een bezoek gebracht aan VV Reutum. Daarmee staat deze wedstrijd weer voor het eerst op het competitieprogramma sinds maart 2009 toen er een 4-2 nederlaag werd geleden. In dat jaar promoveerde de thuisclub naar de 4e klasse om zich daar te ontwikkelen als een stabiele factor. Trainer/coach Mark Wijnreder gaat het in zijn 3e seizoen proberen zonder steunpilaar Raymond Deterink, maar met aanvulling van enkele talenten uit eigen gelederen. Om 14.00 uur zal er op sportpark De Kottenbrei worden afgetrapt.