Reutum 1 koploper na winnen derby van Fleringen 1

Voor het eerste elftal van VV Reutum stond gisteren de 2e derby in 2 weken tijd op het programma. Vorige week werd op de eigen Kottenbrei gewonnen van Vasse 1 en nu moest het team van Mark Wijnreder bij Fleringen 1 op bezoek. Deze wedstrijd staat al jaren te boek als levendig en heeft vaak alles. Vandaag was het niet anders.

Bij Reutum 1, dat Matthijs Kolman, Ties Leferink en Roel Mensink vanwege blessures miste, begon Jan Morskieft in de basisopstelling. Dit ging ten koste van Rick Sonder. Om 14.00 uur werd er op ’t Reuvekamp afgetrapt. Na 5 minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een zwakke inspeelpass van Jurgen Lammerink werd koelbloedig afgerond door Dion Wissink. Hoewel Reutum 1 de beter voetballende ploeg was, kregen beide teams mogelijkheden. Bij Fleringen 1 schoot Martijn Poppink een vrije trap naast en Reutum 1 kreeg kansen via Jord van der Aa (vrije trap naast), Hans Brunninkhuis (schot) en Stijn Slaghekke (schot). Ondertussen had Fleringen 1 een tweetal gele kaarten ontvangen en ook aan Reutumse zijde ging er een speler in het boekje. Na 34 minuten ging de Reutumse verdediging wederom in de fout. Wout Mensink leed slordig balverlies en Dion Wissink schoot in de tegenaanval de 2-0 langs doelman Kevin Tulk. Nog voor rust kwam Reutum 1 terug in de wedstrijd. Eerst schoot Hans Brunninkhuis droog raak vanaf de rand van het strafschopgebied en in de blessuretijd van de 1e helft schoot Wout Mensink uit een vrije trap van Jord van der Aa de gelijkmaker binnen. Beide teams gingen met een 2-2 tussenstand de rust in.

Beide teams begonnen de 2e helft met dezelfde formatie. In de beginfase kregen ook beide kanten mogelijkheden. Een schot van Dries Koopman werd geblokt en Dion Wissink kopte net naast. Reutum 1 kreeg een tweetal mogelijkheden. Een voorzet van Mark Morskieft kwam terecht bij Niek Brunninkhuis. Zijn schot werd geblokt en na een scrimmage schoot Jan Morskieft de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Reutum 1 ging steeds meer domineren. Niek Brunninkhuis was uit een vrije trap van Jord van der Aa tot 2 keer toe dichtbij, maar de uitstekende keepende Raymond Booijink hield Fleringen in de wedstrijd. Zo’n 10 minuten na rust kwam Reutum 1 op een 2-3 voorsprong. Stijn Slaghekke speelde op fraaie wijze Ron Brunninkhuis vrij. Zijn voorzet werd bij de 1e paal binnengeschoten door Niek Brunninkhuis. Een minuut later kopte Jord van der Aa uit een corner van Hans Brunninkhuis voorlangs. De mee opgekomen Robin Heithuis was namens Fleringen 1 dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot verdween rakelings naast het doel van Kevin Tulk. Na een uur spelen moesten de Fleringers met 10 spelers verder. Niek Brunninkhuis, die een prima wedstrijd speelde, was sneller dan Jasper Schepers. De aanvoerder van de thuisploeg, die de 1e helft Mark Morskieft al torpedeerde, werkte de snelle Reutumse aanvaller met een stevige charge tegen het gras en kon terecht inrukken na zijn 2e gele kaart. Drie minuten later leek Niek Brunninkhuis de wedstrijd te beslissen. Na een goede actie van Ron Brunninkhuis werd de bal bij de 2e paal binnengeschoven door Niek Brunninkhuis. Het betekende alweer zijn vijfde treffer van dit seizoen.

Reutum 1 probeerde de score verder uit te breiden en kreeg hiervoor ook een aantal goede  mogelijkheden. Een tweetal schoten van Stijn Slaghekke troffen net geen doel. Zo’n 20 minuten voor tijd kwam bij Reutum 1 Rick Sonder in de ploeg voor Stijn Slaghekke en Maddi van der Aa kwam Jan Morskieft aflossen. Nadat Mark Morskieft een kopbal knap over het doel getikt zag worden door doelman Raymond Booijink bracht Jelmer Tijink Fleringen 1 terug in de wedstrijd. De Reutumse defensie verkeek zich op een vrije trap en Jelmer Tijink schoot knap binnen. Ongeveer 10 minuten voor tijd werd een doelpunt van Mark Morskieft afgekeurd vanwege buitenspel. Even later kwam de bal na een korte corner terecht bij Rick Sonder. Zijn harde schot ging rakelings naast. Bijna 3 minuten later was Rick Sonder wederom bij een Reutumse kans betrokken. Via een goede individuele actie bracht hij Niek Brunninkhuis in stelling, maar hij kon de trekker net niet overhalen. Vlak voor tijd maakte Jeffrey Lammerink zijn debuut in het eerste elftal. Hij kwam in de ploeg voor Ron Brunninkhuis. Een later floot scheidsrechter Dijkman, die vandaag strooide met kaarten, voor het laatst.

Reutum 1 won vandaag de vermakelijke derby in en van Fleringen met 4-3 en mag zich nu koploper noemen van de 4e klasse A. Het team van Mark Wijnreder combineerde en voetbalde makkelijker dan de thuisploeg, maar gaf de tegentreffers door een aantal individuele verdedigingsfouten te gemakkelijk weg. Volgende week staat er voor de Reutummers een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt het nog puntloze Sportlust Vroomshoop naar De Kottenbrei waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.