MVV 1 vergeet punten te pakken

Afgelopen zondag speelde het eerste elftal van MVV’29 de competitiewedstrijd in Rossum tegen RSC. Dit team is als promovendus de competitie goed begonnen en de thuisploeg stond op een verrassende 3e plaats. De mannen van trainer/coach Richard Telgenhof Oude Koehorst wisten dus dat het een lastige middag zou worden.

Om 14.00 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer deze middag. Het veld lag er bedroevend slecht bij, dit maakte het voetballen niet makkelijker. Al gauw werd de tactiek van RSC duidelijk. Ze hanteerden veelvuldig de lange bal op de rappe aanvallers. Ze lieten het initiatief deze fase van de wedstrijd duidelijk aan MVV 1. Door een goede crosspass op de snelle Oude Lashof kwam RSC deze middag op een 1-0 voorsprong. Hij rondde oog in oog met keeper Van Pieckartz bekwaam af. Niet veel later scoorden de Harbrinkhoekers de terechte gelijkmaker. Het was Ramon Lesker die in stelling gebracht werd door middel van een boogbal achter de verdediging, hij wist zich wel raad met deze kans en zette de 1-1 op het scorebord. Niet veel later was er door goed druk zetten aan de rechterkant van MVV 1 een razendsnelle counter, Cas oude Avenhuis ging diep over de rechterflank en werd op zijn wenken bediend. Hij schoot de bal in de korte hoek achter de doelman van RSC. Uit nagenoeg een identieke aanval van RSC als bij de 1-0 maakte Oude Lashof zijn tweede goal van de middag en zette zo na zo’n 35 minuten spelen de 2-2 op het scorebord.

Na de rust was het nog steeds MVV 1 dat de bovenliggende partij was. Zij gingen ook op zoek naar de 2-3, die zou een kwartier na rust ook komen. Door een uitstekende aanval over de linkerkant werd Gijs oude Munnik vrijgespeeld in het 16-metergebied. Hij gaf de bal goed voor en Roy Huls kon de bal bij de eerste paal binnenschuiven. Wederom dus een voorsprong van MVV 1.
In de 70e minuut werd er een doelpunt van RSC afgekeurd wegens buitenspel. De tot dan toe prima leidende scheidsrechter maakte daarna vervolgens enkele discutabele beslissingen. Dit resulteerde in een kort tijdsbestek tot veel gele kaarten en veel vrij trappen voor RSC. In de extra tijd was het Rossum dat nog één keer de bal naar voren pompte. Jordy Groot kopte de bal ongelukkig tegen een aanvaller van Rossum aan bij het wegwerken waardoor de bal bleef hangen in het strafschopgebied. Uit de kluts maakte RSC hierdoor de 3-3. Een onterechte gelijkmaker gezien het spelbeeld deze middag. MVV 1 had de wedstrijd zelf in het slot moeten gooien bij een 2-3 voorsprong, dit gebeurde echter niet dus kreeg het de gelijkmaker om de oren. Zonde, want MVV 1 domineerde nagenoeg de hele wedstrijd.

Hopelijk kunnen er aanstaande zondag tegen Berghuizen wel 3 punten worden bijgeschreven. De wedstrijd begint om 14.00 uur op het Frielinkpark.