Vasse 1 verliest in laatste minuten van Enter

Gisteren wilde het eerste elftal van SV Vasse zich revancheren tegen Enter na de blamage van vorige week tegen Almelo. De insteek van tevoren was duidelijk, namelijk een strijdbaar Vasse 1.

De jongens van trainer/coach pakten het goed op, kregen 2 dotten van kansen en had al na een kwartier met 2-0 voor kunnen staan. De eerste beste kans van Enter was echter direct raak, want ze hebben een goede spits met 2 snelle buitenspelers en ze waren vooral kopsterk. Na 17 minuten kwam de bal voor vanaf rechts en de spits kwam een meter van de grond en scoorde de 0-1 met het hoofd. Vasse was vandaag niet van plan zich te laten kleineren en het creƫerde nog enkele kansjes maar in de eerste helft was Enter de bovenliggende partij. Ruststand was 0-1.
Na de rust een heel ander spelbeeld. Vasse 1 begon nog feller dan voor de rust en het kreeg direct een paar corners. Enter was de kluts kwijt en Vasse rook dat er een gelijkspel in de lucht hing. Na een kwartier kopte Len Veelers uit een corner de dikverdiende gelijkmaker. Vasse ging door en liet eindelijk weer eens goed voetbal zien met mooie aanvallen maar het afwerken zit de jongens nog niet mee. Van tegenstander Enter was geen schim meer over, ze kwamen er alleen nog uit met snelle counters maar eindelijk weer eens goed verdedigend werk en goed keeperswerk van Lansink zorgde dat Vasse 1 op de been bleef. Vasse 1 had op basis van de 2e helft sowieso een punt verdiend en misschien wel 3 maar het duel duurde vandaag te lang.
In de 93e minuut kreeg Enter onterecht een corner toegewezen, deze bal werd weer weggewerkt tot corner en in de 94e minuut scoorde Enter alsnog de 1-2 en stonden de Vassenaren weer met lege handen. Vasse 1 kreeg in de 96e en 97e minuut nog weer een corner maar het geluk ligt nog steeds niet aan de Vasse zijde. Op basis van deze werklust en inzet moeten de jongens a.s. week verder werken, want de ommekeer moet een keer komen.
Komende zondag wordt er een bezoek gebracht aan sportpark Het Reuvekamp in Fleringen, waarmee na de recente ontmoeting in Reutum 1 alweer de volgende gemeentelijke derby op het programma staat. Evenals Vasse 1 heeft Fleringen 1 het merendeel van zijn competitiewedstrijden verloren, echter wel met andere (lees: minder slechte) doelcijfers. Dat wil waarschijnlijk zeggen dat men in een wedstrijd wel de mindere lijkt, maar dat er telkens toch ook kansen zijn op een beter resultaat. De recente confrontaties tussen beide teams lieten zien dat er op voorhand geen duidelijke favoriet aan te wijzen valt. Alle argumenten zijn dus aanwezig voor een spannende wedstrijd, voor een hopelijk talrijk toegestroomd publiek.