Reutum 1 heeft geen kind aan Almelose tegenstander

Vandaag stond voor er het eerste elftal van VV Reutum de laatste wedstrijd voor de winterstop het programma. Tegenstander op de Kottenbrei was SV Almelo.

Bij Reutum 1 keerde Rob Veelers terug in de basisopstelling. Hij nam de plaats in van Ties Leferink, die op de bank begon. Voor de wedstrijd kreeg Almelo al een flinke domper te verwerken. Wisselspeler Burak Kaya liep in de warming-up ongelukkig een gebroken enkel op.
Om 14.00 uur gaf de scheidsrechter het beginsignaal. De eerste minuten gebeurde er weinig. De eerste kans was voor Almelo-verdediger Tom Steggink, maar de Almelo-hij kopte net naast uit een hoekschop. Een minuut later maakte dezelfde Steggink een overtreding op Hans Brunninkhuis en de leidsman wees terecht naar de stip. De strafschop werd koelbloedig binnengeschoten door Wout Mensink. Wout Mensink had ook de 2e Reutumse treffer op de schoen, maar zijn schot van dichtbij werd gered door keeper Floyd Brouwer.
Na ruim 20 minuten kwam Reutum 1 alsnog op een 2-0 voorsprong. Stijn Slaghekke maakte een goede passeeractie en gaf de bal diagonaal mee aan Ron Brunninkhuis die de bal prachtig met links tegen de touwen schoot. SV Almelo kreeg een mogelijkheid via Edwon Gwinner, maar doelman Kevin Tulk tikte de bal naast het doel. Enkele minuten later besliste Reutum 1 de wedstrijd. Hans Brunninkhuis stuurde Mark Morskieft weg. Hij behield het overzicht en gaf de bal breed op Stijn Slaghekke die de bal simpel binnen kon schuiven. Almelo werd voor rust nog één keer gevaarlijk, maar de lat bracht redding bij een kopbal. Beide teams gingen met een 3-0 tussenstand de rust in.

Reutum 1 was de 2e helft heer en meester. Ongeveer 10 minuten na rust was Ron Brunninkhuis, na een goede aanval via Stijn Slaghekke en Jord van der Aa, dicht bij een treffer. Floyd Brouwer tikte zijn schot naast het Almelose doel. Een minuut later kon Niek Brunninkhuis een voorzet van Rob Veelers net niet binnenglijden. Na ruim een uur spelen maakte Reutum 1 de 4e treffer van de middag. Jord van der Aa stuurde Niek Brunninkhuis weg in de diepte. De snelle Reutumse aanvaller passeerde de keeper en schoof de 4-0 binnen.
Trainer/coach Mark Wijnreder bracht Wout Slaghekke in de ploeg voor Jurgen Lammerink en even later kwam Jan Morskieft in de ploeg voor Roel Mensink. Zo’n 20 minuten voor tijd kwam Reutum op 5-0. Een kopbal van Stijn Slaghekke ging via de lat het veld weer in en aanvoerder Hans Brunninkhuis schoot de rebound binnen. Reutum 1 bracht met Ties Leferink ook de laatste wissel binnen de lijnen. Hij kwam Rob Veelers aflossen. Bijna 2 minuten voor tijd kwam Reutum 1 op 6-0. Niek Brunninkhuis maakte een goede actie en zijn voorzet werd binnengeschoten door de mee opgekomen Wout Slaghekke. In de slotminuut was Stijn Slaghekke nog dicht bij een treffer, maar hij kwam een teenlengte tekort bij een voorzet van Niek Brunninkhuis. De Reutummers kunnen met deze winst terugkijken op een goede eerste seizoenshelft.

Zondag 25 januari staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Dan is NEO de tegenstander. Op de eigen Kottenbrei wordt om 14.00 uur afgetrapt.