Langeveen 1 wint met klinkende cijfers van Zenderen

In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd er onder koude omstandigheden gevoetbald in Langeveen. De zon scheen zowaar, maar er stond wel een verraderlijk windje. Maar dat terzijde, er moest eens weer gewonnen worden op Langeveense bodem en vandaag was er een goede mogelijkheid om die 3 punten te pakken en in huis te houden. De tegenstander voor het eerste elftal van VV Langeveen was Zenderen Vooruit, een middenmoter die al verscheidene punten wist te pakken.

De aftrap was voor de thuisploeg en die begonnen direct fel aan de wedstrijd, de ploeg uit Zenderen die toch een voetballende ploeg hadden werd direct kort gezet en duels werden gewonnen. Nog geen 4 minuten na het fluitsignaal veroverde Simon Schröder de bal. Hij maakte een soloactie en met een formidabele stift verschalkte hij de keeper: 1-0. Zo’n 2 minuten na deze goal werd er goed afgejaagd door Langeveen 1 en de bal werd in beslag genomen door Remco Kroeze. Die zag de keeper iets te ver voor het doel staan en vanaf 40 meter maar liefst schoot hij de bal over hem heen. Zo stond binnen 6 minuten de teller al op 2-0.
Zenderen had ondertussen een paar kleine kansen, maar door het weinig weggeven van Langeveen 1 konden de zwartwitten geen vuist maken. In de 25e minuut werd er door middel van een vrije trap genomen door Remco Kroeze de 3-0 erin geknikt door Wessel Waayer. Zenderen wist niet wat hen overkwam en door onzekerheid vloog de 4-0 erin door een corner van Remco Kroeze. Een grote fout van de doelman die nooit gemaakt mag worden op dit niveau. De thuisploeg ging met een verdienstelijke 4-0 aan de thee.
Als je met 4-0 achterstaat, kun je maar 1 ding doen en dat is alles op alles zetten. En dat deed Zenderen. Ze zetten druk en de Langeveners kwamen er niet meer uit, op een paar keer na. Voor de rest gebeurde er niet zo heel veel in de 2e helft. Langeveen 1 voetbalde lekker de wedstrijd uit door geen domme overtredingen te maken en doordat ze niks weggaven. In de 75e minuut kwam de spanning iets terug. Zenderen maakte de 4-1 door een slecht weggewerkte bal van de verdediger van de thuisploeg, maar dat mocht niet meer baten; de winst was binnen.
De mannen van trainer/coach Jan Steggink hebben nu winterstop en met deze overwinning geeft dat weer extra energie voor de volgende wedstrijden. Op Tweede Kerstdag word er nog gevoetbald in de zaal met de gemeentelijke wedstrijden, maar de eerstvolgende wedstrijd in de competitie is op zondag 25 januari en dat uit tegen Mariënheem.