Anti-climax voor De Tukkers 1

Waar de meeste clubs al ruimschoots kunnen genieten van de winterstop, moest De Tukkers nog een keertje aan de bak. Afgelopen middag ging de ploeg op bezoek bij EMMS in Slagharen. Dat duel zou eigenlijk in februari pas gespeeld worden, maar in verband met carnaval is de wedstrijd naar voren verschoven. De Tukkers 1 reisde met veel vertrouwen af na het winnen van de eerste periode. In Vroomshoop werd het plaatselijke Sportlust met 2-1 verslagen, waardoor nacompetitie voor promotie werd afgedwongen. Vandaag was alles anders. De ploeg liep tegen een hele zure nederlaag aan: 1-0.

Bij de bezoekers uit Albergen waren de plannen helder. EMMS zou het spel gaan ontregelen en weinig aan het voetballen willen komen. Bij de ploeg uit Slagharen geen Robert Jan Nibourg en Robert Fik aan de aftrap. Toch 2 spelers die over het algemeen het verschil wisten te maken voor de degradant. Het duel begon met een minuut stilte, waarna De Tukkers 1 in de openingsfase domineerde. Het speelde verzorgd voetbal en daar was de thuisploeg niet van gediend. Een aantal stevige overtredingen tot gevolg en een scheidsrechter die veel toeliet. Toch bleven de grote kansen uit. Een vrije trap van Bauke Haarhuis zeilde rakelings over het doel, maar verder weinig opwinding.
Tot een kwartier voor rust. Ewout Arkes vergreep zich voor de tweede keer aan een Tukker en zag wederom de gele kaart, en dus rood. Terechte beslissing van de arbiter en dus moesten de gastheren met 10 man door. Kort hierna bracht trainer Remco van der Weide Stijn Boswerger binnen de lijnen. De linksback, die doorgaans zijn minuten maakt in het tweede elftal, zorgde vervolgens voor het grootste gevaar in de 1e helft, maar beide keren had hij geen geluk. Een afgemeten voorzet was net te scherp voor Ruben Hulshof en Joep Egberink blokte ongelukkig een doelpoging. Al met al een eerste helft met weinig kansen en een verwacht spelbeeld. Ruststand: 0-0.
Tijdens de thee geen wijzigingen bij beide ploegen en dus na rust dezelfde 21 man op het veld. De Tukkers 1 moest en EMMS was met een puntje de grote winnaar. De beste kansen waren dan ook voor de Albergenaren. Ruben Hulshof zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden, maar ook Thijs Kuipers en Robin Schär hadden uitgelezen mogelijkheden op de openingstreffer. Kuipers zag zijn bal over gaan en Schär trof de lat. In de tegenstoot kon EMMS er een aantal keren gevaarlijk uitkomen, maar tot levensgrote kansen kwamen zij niet. De Tukkers1  speelde de 2e helft alles behalve sterk.
In extremis zette De Tukkers 1 nogmaals aan voor een slotoffensief, maar het was de thuisploeg die er met de overwinning vandoor ging. In de tegenstoot werd Jord Anbergen in buitenspelpositie de diepte in gestuurd. De scheids liet het doorgaan, waarna de vrijstaande Erik Hein de 1-0 tegen de touwen schoot. Niet veel later werd er voor het laatst gefloten. Een anti-climax voor De Tukkers 1 dus, want er werd tegen de zoveelste nederlaag aangelopen. Op 25 januari wordt de competitie hervat bij UD in Weerselo.