Profs Heracles draaien warm bij amateurs in Tubbergen

Foto: Redactie

De traditie wordt door beide voetbalclubs gekoesterd. TVC’28 legt graag de loper uit voor grote broer Heracles. En de AlmeloĆ«rs voelen zich voor het jaarlijkse oefenpotje prima thuis op de grasmat in Tubbergen. Over hun voorkeur voor kunst- of natuurgras laten de spelers zich wijselijk niet uit, maar ze genieten zichtbaar van het natuurveld dat met het nagelschaartje geschoren lijkt.

Het oefenduel dat Heracles Almelo afgelopen dinsdagavond op sportpark De Grote Moat in Tubbergen afwerkte tegen FC Oss begon veelbelovend. Al na 6 minuten bracht Bel Hassani met een afstandsschot Heracles op voorsprong. De meer dan 1.000 toeschouwers op sportpark De Grote Moat in Tubbergen wreven zich in de handen en verheugden zich op een doelpuntrijk duel. Een oorwassing voor de eerstedivisionist hing in de lucht, maar ondanks een veldoverwicht verzuimde Heracles door te drukken. Geleidelijk vocht FC Oss zich onder de druk uit. Fatih Kamaci was dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot werd erg door Heracles-doelman Renze Fij bekwaam uit de benedenhoek getikt. Even later spatte een pegel van Oss-spits Wouter de Vogel op de lat uiteen. Zo’n 5 minuten voor tijd was het wel raak voor FC Oss. Een vrije trap werd door Jochem Jansen bij de verste paal binnengekopt (1-1).

Na de thee vervlakte het duel en golfde op zomeravondtempo heen en weer met weinig dwingende acties van beide kanten. Vlak voor tijd werd de Heracles-aanhang toch tevreden gesteld. Het was opnieuw Bel Hassani die het net wist te vinden. Een strakke voorzet werd door de aanvaller in een keer binnengeschoten (2-1).

De zege betekende de kers op de taart voor het samenwerkingsverband tussen de organiserende amateurvereniging uit Tubbergen en de profclub uit Almelo. Volgend seizoen krijgt die traditie ongetwijfeld een vervolg en legt TVC’28 opnieuw graag de loper uit voor de grote broer uit de nabijgelegen stad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen