Aandacht voor ‘naakt’ vrouwenteam De Tukkers loopt storm

Foto: De Tukkers

Een tikkeltje gewaagd en vooral ludiek, maar het was niet de bedoeling dat het zo uit de hand zou lopen als nu. Aandacht voor de insinuatie dat ze met hun ‘naakte’ lichamen poseren achter een grote poster met daarop een oproep, levert de jongedames van De Tukkers namelijk heel wat meer rumoer op dan vooraf ingeschat. Dat vertelt Susan von Piekartz, speler van het team, desgevraagd.

Ze zijn intussen op Radio 2 en bij Edwin Evers in de uitzending geweest, kranten en tv-programma’s lopen achter de meiden aan te vangen. “Ik zag ook dat mijn telefoonnummer al ergens op internet stond, echt niet fijn. We zijn gevraagd om vanavond op tv te komen, maar het is nog niet zeker of we dat wel gaan doen. Dat gaan we nog met z’n allen overleggen. Er zijn een aantal aanvragen binnengekomen en we willen eerst even alles op een rijtje zetten, voordat we gaan beslissen.”

Nog geen trainer gevonden

Getuige de vele reacties van mannen op de mediaberichten die al over de jongedames zijn verschenen, zou het een koud kunstje moeten zijn om een nieuwe trainer te kunnen vinden. Echter, het tegendeel is waar. De telefoon van Von Piekartz staat weliswaar bij wijze van spreken roodgloeiend, de actie heeft nog altijd niet opgeleverd wat ze hadden gehoopt. “Het zal allemaal wel – al die aandacht, maar we zitten daar eigenlijk niet zo op te wachten. Het is voor ons heel serieus, want wij zoeken dus echt gewoon een nieuwe trainer en niets meer. Leuk dat we worden uitgenodigd enzovoorts hoor, maar daar gaat het ons helemaal niet om. Hopelijk lukt het alsnog om een geschikt iemand te vinden, het liefst op korte termijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen