STEVO 1 stelt kampioenschap nog een weekje uit

Foto: STEVO

Net als vandaag tussen Ajax en PSV wordt het kampioenschap in de tweede klasse ook op de laatste wedstrijddag beslist. Het eerste elftal van STEVO won vandaag met 0-4 van Helios en had zomaar kampioen kunnen zijn. BWO wilde hier echter nog niet aan meewerken en verspeelde ook geen punten in de voorlaatste wedstrijd tegen KOSC.

Dan moet het voor STEVO maar komende zondag gebeuren in het treffen tegen DSVD op de eigen vertrouwde Peuverweide.

Het is haast niet te geloven dat STEVO 1 met 62 punten uit 25 wedstrijden nog niet de vlag kan uithangen. BWO uit Hengelo geeft maar niet op en je zit daardoor bijna aan een scenario in de eredivisie te denken tussen Ajax en PSV. Zover zal STEVO het vast niet laten komen. De bezetenheid waarmee de 11 spelers van trainer/coach Alfred Nijhuis haar tegenstanders wekelijks tegemoet treed geeft voldoende vertrouwen dat in aanstaande competitieronde de klus definitief geklaard wordt.

Het is al vaak genoeg gezegd dit seizoen, maar het is elke week genieten om STEVO 1 aan het werk te zien. Je verveelt je geen moment. De tegenstanders doen verwoede pogingen om de Geesterse ploeg een hak te zetten, maar allen  tevergeefs. Het blok achterin, het uitgebalanceerde middenveld en de gevaarlijke voorhoede van STEVO 1 is alle ploegen te machtig. Ook Helios probeerde STEVO 1 naar puntenverlies te spelen, maar moest lijdzaam toezien dat er maar één ploeg de lakens uitdeelde. De 0-4 was een prima afspiegeling van de krachtsverhouding.

Helios had weliswaar enkele goede kansen, maar er was nooit het gevoel dat STEVO 1 er met enig puntverlies weg zou gaan. Ingmar Reinerink maakte perfect met het hoofd de 0-1 uit een corner in de eerste helft. Direct na rust was Roy Wigger goed op dreef en zette de 0-2 op de borden. Tom van Bentheim maakte het trio vol, na goed voorbereidend werk van Thijs Nieuwmeijer. Het slotakkoord, de 0-4, kwam opnieuw van Roy Wigger uit een vrije trap van Tom van Bentheim.

Winst was een eerste vereiste, vanmiddag tegen Helios in Deventer. En die missie is zeer geslaagd. De volgende missie is kampioen worden op de Peuverweide tegen DSVD, komende zondag. Beluister hier een reactie van STEVO- trainer Alfred Nijhuis na afloop van de wedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen