Reutum 1 verliest van de kampioen

Voor het eerste elftal van VV Reutum stond vandaag de thuiswedstrijd tegen kampioen SDC’12 op het programma. Jord van der Aa was helaas geblesseerd en moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Wout Slaghekke daarentegen was weer fit en kon in de basis beginnen.

Om 14.00 uur werd er onder zomerse temperaturen afgetrapt op de Kottenbrei. De aanwezige wind maakte het deze middag voor beide ploegen lastig om goede combinatiespel op de mat te leggen. Spelers hadden moeite om ballen in te schatten en de ballen kwamen niet altijd bij de juiste speler aan. Na een kwartier spelen was er dan toch een eerste kans voor de Reutummers. Ron Brunninkhuis speelde zichzelf goed vrij aan de linkerkant en gaf de bal voor op Wout Slaghekke. Hij had de bal voor het intikken, maar zijn inzet ging helaas over het doel van SDC’12. Hierna volgden over en weer enkele mogelijkheden maar grote kansen werden er niet gecreëerd.

Na een half uur spelen was het Reutum 1 dat de openingstreffer maakte. Wout Slaghekke werd in de diepte gestuurd en zijn voorzet belandde bij Mark Morskieft. Hij wist wel raad met deze bal en stiftte hem net over de keeper van SDC’12. Op slag van rust kwamen de Denekampers op gelijke hoogte. Een goede combinatie werd bij de eerste paal binnengeschoten door een speler van SDC’12. Met een tussenstand van 1-1 gingen beide ploegen de rust in.

Vlak na rust kreeg Wout Slaghekke opnieuw een goede mogelijkheid. Hij omzeilde de buitenspelval en kon op het doel af van SDC’12, maar schoot de bal naast. Na een uur spelen was het SDC’12 dat de leiding nam. Voor een overtreding op Hans Brunninkhuis werd niet gefloten en in de tegenaanval schoot SDC’12 de bal mooi binnen in de bovenhoek, achter doelman Kevin Tulk. Reutum 1 probeerde het hierna enkele malen van afstand maar gevaarlijk werd het niet meer. Na 80 minuten spelen maakten de bezoekers er 1-3 van. Voorin werd door Reutum 1 balverlies geleden en in de counter sloeg SDC’12 toe. De 1-3 was tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Door deze nederlaag zakt Reutum 1 naar de 7e plek op de ranglijst. Volgende week maandag staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016 op het programma. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt tegen Eilermark.