TVC’28 is rond met de nieuwe hoofdtrainers

Eric Lippold en René de Visscher zijn met ingang van komend seizoen de nieuwe trainers van respectievelijk het eerste en het tweede elftal van TVC’28. Dit laat de technische commissie van de Tubbergse voetbalclub verheugd weten.

Vanavond werden de officiële handtekeningen onder de contracten gezet. Ook konden meteen afspraken worden gemaakt over de dagelijkse gang van zaken bij de vereniging uit Tubbergen. Onderling, dus tussen beide prestatieve teams, zijn eveneens zekere verwachtingspatronen vastgelegd – zoals dat hoort.

Beide kersverse leidsheren hebben zo hun sporen verdiend in de (regionale) amateurvoetbal, zowel als trainer/coach als speler.

Eric Lippold

De 39-jarige Lippold is in het dagelijks leven locatiedirecteur en gymdocent bij scholengemeenschap de Nieuwe Veste in Hardenberg. Hij woont in Emmen samen met Marije en een zoontje van 6 jaar, Senna.

Als speler heeft hij in de jeugd van FC Emmen gespeeld. Daarna volgden SVBO en VV Emmen.

Trainer was Lippold bij FC Emmen A1 (2007-2008), HHC Hardenberg (2008-2012, hoofd opleiding en assistent-trainer eerste elftal), VV Emmen (2012-2014, eerste klasse Noord) en Nieuw Buinen (2014-2016, eerste klasse Noord).

TVC 1 komt komend seizoen in de eerste klasse uit, naar verwachting in de regio Oost. Daarin zal het team in elk geval de noabers uit Geesteren, STEVO 1, treffen.

René de Visscher

De 38-jarige De Visscher uit Almelo is getrouwd met Evelien en heeft 2 kinderen: Valentijn van 5 en Benjamin van 1,5 jaar. Hij is werkzaam als schadecorrespondent/business analist bij TVM verzekeringen.

Met de voetbalschoenen aan wist deze verdediger het te schoppen tot Heracles Almelo toen deze nog in de eerste divisie voetbalde. Daarvoor speelde De Visscher bij PH Almelo. Na HZVV volgde HHC Hardenberg.

Gehesen in een mooi trainingspak leidde hij 2 jaar PH A1 (derde divisie) en HHC A1 (vierde divisie).

TVC 2 speelt in de reserve hoofdklasse. STEVO 2 degradeerde hier afgelopen seizoen uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen