Lokale toppers in de prijzen op CSI Twente

Tom Brinkman op Happiness
Tom Brinkman op Happiness
Foto: Emma Clark

Ivo Busscher, Tom Brinkman en Rom Vermunt werden gisteren gehuldigd tijdens het 42e CSI Twente.

Vermunt, eigenaar van een handels- en rijstal in Geesteren, zette zelfs een belangrijke rubriek op zijn naam.

Jonge springpaarden

De bruine ruin Genua HBC was woensdag onder zijn ruiter Nick van den Broek uiteindelijk de sterkste 5-jarige in de altijd populaire rubrieken voor jonge springpaarden bij het CSI Twente. Na een foutloze beslissende omloop bleef Genua in 42,70 seconden zijn naaste concurrent, vosmerrie Gentle met Ivo Busscher (43,42), in de strijd om de Watermolen Prijs ruim 7/10e seconde voor. De bruine hengst Go Eldor (v. Zirocco Blue) was met Geert Jan Boer in 45,95 seconde goed voor de 3e plek.

De snelle en gemakkelijk springende schimmelmerrie Hallo Lady verschalkte, met in het zadel Enola Mulder, favoriet Zoi Snels op de bruine hengst Chapeau TN bij de 4-jarige paarden. Het verschil tussen de toppers van de strijd om de Ushi Cup was minimaal: 25,3 om 25,2 punt. Hier was de 3e plek voor de bruine merrie Happynes, die met Tom Brinkman precies 25 punten verzamelde.

Pavo Cup dressuur

In de strijd om de Pavo Cup dressuur reed de bruine merrie Jolene onder het zadel van Rom Vermunt met 81 punten naar de winst .De donkerbruine hengst Game Boy STH volgde op 2 punten met amazone Micky Snijder, terwijl de donkerbruine hengst Gerlandos RE met Vai Bruntink de 3e positie opeiste (78).

Hilton overtuigde de juryleden met amazone Vai Bruntink veruit het meest bij de 4-jarigen. De combinatie werd beloond met 82 punten. De bruine hengst Haciendo eindigde met Rom Vermunt als 2e (78) en de vosruin Havanna van de C bleek met Denise Nekeman goed voor de derde stek (77).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen