Langeveen 1 wint van TVV, ondanks 15 minuten ‘billen knijpen’

De afgelopen weken zijn er weinig punten gehaald, maar er is bij vlagen alleraardigst gevoetbald door het eerste elftal van VV Langeveen. Het moment dat er weer gewonnen wordt, kon dus niet lang meer uit blijven – zou je zeggen.

Tegen het mede-laaggeklasseerde TVV zou het dan ook zeker binnen de mogelijkheden moeten liggen om een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt op een bikkelhard veld. Al snel was duidelijk dat Langeveen 1 de betere was. Goed positiespel was niet mogelijk op deze akker, maar het team uit Langeveen wist het beste met de moeilijke omstandigheden om te gaan. In de eerst helft waren Remco Kroeze en Jeroen Timmers dichtbij de openingstreffer. Tussendoor was TVV ook nog een keer gevaarlijk, maar gescoord werd er niet de eerste helft.

In de tweede helft werd het verschil steeds duidelijker. Kans op kans werd er gecreëerd door de bezoekers. Het kon bijna niet anders of de bal moest er een keer in vliegen. Achter werd naar behoren verdedigd en TVV kon niet meer gevaarlijk worden.

In de 90e minuut gebeurde het dan toch. Remco Kroeze kreeg de bal op rechts, stuurde zijn opponent het bijgelegen bos in en zette de bal voor. Simon Schröder versloeg de doelman met een bal achter het standbeen langs. Wat de Langeveners echter niet wisten, was dat er 15 minuten blessuretijd bijgeteld werd. Het was hierdoor nog even ‘billen knijpen’, maar het doel kon schoon gehouden worden: 0-1 winst voor Langeveen 1. Dit moet vertrouwen geven.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. DTC uit staat dan in de agenda.