Rolstoelbasketballers dolblij met gratis reparatie van hun ‘wagenpark’

Met dank aan Schuttersgilde Tubbergen kunnen de rolstoelbasketballers van Jolly Jumpers levenslang gebruikmaken van een monteur die hun ‘wagenpark’ jaarlijks gratis nakijkt en – waar nodig – repareert.

Tijdens afgelopen schuttersfeest zijn een aantal instellingen en verenigingen verblijd met de invulling van hun wens. De rolstoelbasketballers hadden aangegeven graag ondersteuning te willen voor de rolstoelen die ze gebruiken bij het uitoefenen van hun sport. Aldus geschiedde. Afgelopen week heeft Peter van Marle, servicemonteur bij Medipoint/Hartingbank, een 25-tal rolstoelen van de basketbalclub uit Tubbergen nagekeken en gerepareerd. “Sommige zijn toch behoorlijk verouderd, andere zijn haast nieuw. Het werk bestaat nu vooral uit lagertjes verwisselen, de zitting bijstellen en schoonmaken. Maar de volgende keer kan het weer heel anders zijn. Ligt er net aan wat ermee is gebeurd”, vertelt Van Marle.

Dankbaar

Andries Mast en Marcel Kleissen, beiden ook in het dagelijks leven afhankelijk van een rolstoel, maakten direct gebruik van de mogelijkheid om de schutters en de reparateur te danken voor deze gulle gift. “We zijn lid van de Jolly Jumpers en hebben geen eigen kas voor dit soort reparaties. Al hebben we jaren geleden geld van de Lions gehad, dit komt natuurlijk erg goed uit”, legt Kleissen uit.

Mast wijst erop dat ze onlangs 4 extra rolstoelen ter beschikking hebben gekregen via De Klub, dat uitjes organiseert voor mensen met een beperking. “Ze hadden er 8 die ze niet meer nodig hadden. Hiervan zijn er 4 aan voorlichting aan groepen 7 van scholen in de gemeente gegeven en wij kregen de andere helft. Nu gaat het erom ze gevuld te krijgen, dat men denkt ‘laat ik het eens proberen, dat rolstoelbasketbal’. Iedereen is van harte welkom”, benadrukt Mast. Kleissen grapt daarop meteen dat basketballen vanuit een rolstoel vooral iets is voor makkelijke sporters. “Mensen die te lui zijn om te lopen en liever geen schoenen willen slijten. Ze kunnen eerst 3 maand gratis en onbeperkt meedoen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen