Pien Hindriksen maakt vandaag haar debuut als international

Oranje O16
Oranje O16
Foto: Esther Hindriksen

Geselecteerd worden voor Oranje. Weinig voetballers schoppen het zover. Maar de 16-jarige Pien Hindriksen uit Tubbergen zal vandaag wel haar debuut maken als international.

In het zonovergoten Portugal zal Pien de komende dagen samen met 19 andere meiden van Oranje onder 16 een minitoernooi afwerken tegen Frankrijk, Portugal en Duitsland. Afgelopen maandag kwamen ze in de Algarve aan, waarna enkele trainingen volgden.

Vanmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd is Frankrijk de eerste tegenstander van de Hollanders. Zaterdag volgt een ontmoeting tegen het thuisland, waarna een interland tegen de Oosterburen aanstaande maandag op de jongedames wacht. Diezelfde avond komt het gehele team, wat onder leiding staat van coach Jessica Torny, weer op de luchthaven in Rotterdam aan.

Alle duels worden gespeeld op het complex Vila Real de Santo Antonio. Pien is lid van de Tubbergse voetbalclub TVC’28.

Ontwikkeling

Het toernooi is een ontwikkelingsproject van de UEFA. Er is gekozen voor de leeftijdsgroep O16, omdat de Europese voetbalbond van mening is dat speelsters zich op dat moment in hun leven enorm aan het ontwikkelen zijn. De ingeplande wedstrijden en de voorbereidingen daarop worden gezien als belangrijke momenten, die het ontwikkelingsproces van de speelster moeten vergemakkelijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen