VKC’03 heren in tweede wedstrijdhelft onderuit tegen koploper trivia

Waar de meeste mensen zaterdagavond richting de feesttent in Langeveen vertrokken, ging het eerste herenteam van VKC’03 naar Groningen om aan te treden tegen de huidige koploper.

Voor de wedstrijd werd door trainer/coach Peter Jonkman vertelt dat de ploeg vanaf het eerste fluitsignaal maximaal moesten geven om niet kansloos ten onder te gaan. Door ontbreken van een aantal basisspelers werd de hoofdmacht bijgestaan door keeper Johan Webbink en Jeugdspeler Twan Harmsen.

Al snel werd duidelijk dat het een zwemwedstrijd ging worden met kansen voor beide teams. Na 2,5 minuut in het eerste kwartje gespeeld te hebben kwam VKC’03 op voorsprong door een goal van Rob Kienhuis. De thuisploeg moest een tandje bij zetten en kwam op voorsprong. De voorsprong werd nog net voor het eind van het eerste kwartje op gelijke hoogte gebracht door een uitgespeelde man-meer-situatie die werd afgerond door Stef Horsthuis.

De koploper voelde de druk omdat zij genoodzaakt waren om te winnen, VKC’03 werd op scherp gezet en er werd duidelijk dat we als underdog zeker niet kansloos waren. Toch kwam de thuisploeg op de helft van het tweede kwartje weer op voorsprong door 2 doelpunten, met een goed uitgespeelde aanval probeerde VKC’03 de spanning weer in de wedstrijd te brengen. VKC’03 begon fouten te maken door slechte passes en uitsluitingen, veel van deze fouten werden opgelost door keeper Johan Webbink waardoor de schade beperkt bleef. 6-4.

Oefenmeester Jonkman zag dat zijn team inzakte en meer fouten begon te maken, als zijn team zo door bleef gaan was de spanning zo uit de wedstrijd en was VKC’03 kansloos. In de derde periode zag de coach zijn team nog verder inzakken, ook trivia viel dit op en maakte hier optimaal gebruik van door 6 doelpunten te maken. VKC kon in de 3DE periode niks inbrengen tegen de koploper, het team kwam slechts één maal tot scoren en bleef fouten maken.

In het laatste kwartje bleek de koploper vele malen sterker dan VKC’03. De Tubbergenaren speelden zwak en maakten veel fouten. Aanvoerder Rob Kienhuis liet zijn team weten dat zijn team niet op moest geven om de schade nog te kunnen beperken. Trivia was nog niet voorplan om een eind aan de scorereeks te maken en bleef doorgaan met scoren. Waar VKC’03 zo productief begon was er nu niks meer over van de aanvallende kwaliteiten van het team. VKC’03 scoorde niet meer en bleef tegendoelpunten incasseren. Uiteindelijk kwam VKC’03 niet verder dan een beschamende einduitslag van 19-5.

VKC’03 kan zich gaan opmaken voor een aantal weken rust. Er is genoeg werk aan de winkel voor de hoofdmacht om zich in de laatste paar wedstrijden volledig te laten zien.

Uitslagen per periode: 2-2, 4-2, 6-1, 7-0.