Eschhoes Vasse neemt multifunctionele ruimten in gebruik

Maar liefst 13.000 euro doneert Rabobank Noord en West Twente aan stichting ’t Eschhoes in Vasse.

Dit geldbedrag werd gebruikt voor een verbouwing waardoor meer vergaderruimtes zijn ontstaan. Hiermee kan het pand haar multifunctionaliteit ook in de toekomst waarborgen. Sipko Bruins, directeur van de afdeling particulieren bij de bank, reikte begin december de cheque uit aan het stichtingbestuur van ’t Eschhoes. Hij sprak zich lovend uit over het dorpshuis. “Het Eschhoes heeft een hele belangrijke, sociale, maatschappelijke rol in Vasse.”

Sinds kort wordt een gedeelte van het gebouw verhuurd en daarmee ontstond een tekort aan vergaderruimtes. Het Rabofonds doneerde het bedrag, dat een deel van een totale investering is, voor twee nieuw te bouwen vergader- en multifunctionele ruimtes. “We hebben deze ruimte zelf mogen testen met een vergadering van onze Ledenraad. Complimenten voor ’t Eschhoes, want het is echt mooi geworden”, aldus Bruins.

Planning en uitvoer

Begin 2019 kwam het stichtingsbestuur van ’t Eschhoes in gesprek met ZorgAccent en ontstond de vraag om te bekijken of er mogelijkheden waren of zij over een ruimte konden beschikken in dit multifunctionele gebouw. Het bestuur maakte een inventarisatie en kon relatief snel een besluit nemen over deze vraag, want de intrek van een zorgpartner zou betekenen dat er vaste huuropbrengsten zijn ten behoeve van de exploitatie. En evenzo belangrijk, dat er meer activiteiten in het gebouw zijn, waardoor er mogelijk weer nieuwe initiatieven c.q. verbindingen met andere partijen kunnen ontstaan.

Er zou dan een vergaderruimte op de begane grondvloer opgeofferd moeten worden om Zorgaccent te kunnen huisvesten. Daardoor ontstond het idee om twee multifunctionele- vergaderruimtes te bouwen op de verdiepingsvloer. Er werd contact gezocht met plaatselijke ondernemers hoe het plan snel en verantwoord uitgevoerd kon worden.

Bouwbedrijf Scholte Op Reimer, Hanste Schilderwerken, Installatiebedrijf FH Loohuis, LedNovate, Conrad Groothuis montagetechniek, Loohuis Communicatie & Beveiliging, Handel & Techniek Hemmer, Artica en de inzet van verschillende vrijwilligers maakten het met elkaar mogelijk dat het project in een korte tijd gerealiseerd kon worden.

Namen

Inmiddels beschikt ’t Eschhoes dan ook over een tweetal toegankelijke ruimtes die multifunctioneel gebruikt en ingezet kunnen worden. Deze zijn beide voorzien van grote beeldschermen waarop presentaties professioneel getoond kunnen worden. Alle drie de aanwezige multifunctionele ruimtes zullen binnenkort worden voorzien van een naam: achtereenvolgens Vasse, Mander en Hezingen.

Op deze wijze hoopt het bestuur dat ’t Eschhoes nog breder ingezet en benut kan worden voor de gemeenschap Vasse-Mander-Hezingen, waarbij de ‘ontmoeting’ centraal staat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen