Tessa scoort op school met spreekbeurt over politiehonden

Groep acht van basisschool Kadoes in Albergen heeft een uiterst bijzondere vrijdag gehad.

Eerst kregen ze in de klas een presentatie van mede-leerling Tessa Besselink over het opleiden van politiehonden en later werden de kinderen op een veldje in het dorp nog getrakteerd op een volledige demonstratie. Uiteraard met een zogeheten pakwerker, die een dief of inbreker naspeelde. Toch kreeg een schattige doch onhandige Duitse herderpup veruit de meeste aandacht en aaibeurten van de leerlingen.

Tessa had voorafgaand aan deze spreekbeurt haar stoute schoenen aangetrokken en hondenclub HDC De Windmolen in Manderveen gevraagd om medewerking. Haar opa is hiervan jarenlang lid geweest en heeft diverse politiehonden opgeleid. “Natuurlijk werden wij gelijk enthousiast en wilden daar graag aan mee helpen. Zij is samen met haar opa al meerder keren wezen kijken bij onze club naar de africhting van onze honden. Op die manier heeft zij zelfstandig het theoretische en praktische deel van haar spreekbeurt bedacht”, licht clubsecretaris Alwie Kroeze toe.

Kroeze is duidelijk trots op Tessa. “Ze is zo gedreven en beleeft veel plezier aan hondensport.” Na de zomervakantie start ze als eerstejaars leerling op het VWO. Van juf Femke Eekers uit Ootmarsum kreeg ze de hoogst haalbare waardering. “Superleuk en heel netjes voorbereid. Bijvoorbeeld dat ze hier de microfoon pakt en alle handelingen uitlegt. Ik had verwacht dat ze het aan de mannen over zou laten, dus dit verraste me wel.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen