‘Winter in aantocht’ nabij Vasse

Foto: Redactie

De winter komt er aan en de natuur maakt zich op. Overtrekkende ganzen, kale bomen, eekhoorns die hun wintervoorraad verzamelen en egels die op zoek zijn naar een goed overwinteringsplekje. Dit en meer voorbodes van de winter ontdek je tijdens de wandeling ‘Winter in aantocht’.De natuurgids van Landschap Overijssel neemt je mee voor een mooie wandeling van twee uur door het glooiende Dal van de Mosbeek. Onderweg vertelt hij hoe de natuur zich opmaakt voor de winter. Welke vogels trekken weg, welke overwinteren juist hier? Welk voedsel is er nog voor dieren? En hoe vinden ze dat als er veel sneeuw ligt? En als je zelf nog andere vragen hebt, is het nu een mooie kans om daar antwoord op te krijgen.

Tips voor de wandeling: Trek goede schoenen aan en neem een verrekijker mee.

Waar en wanneer?
De wandeling is zaterdag 2 november van 14.00 tot circa 16.00 uur. Gestart wordt op de parkeerplaats bij de Molen van Bels aan de Bergweg 9 in Mander/Vasse.

Kosten zijn €3 per persoon, voor kinderen €1,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.