Hulp gezocht voor realisatie natuurspeelplek Vasse

Foto:

De dorpsraad van Vasse, Mander en Hezingen heeft plannen om een historische natuurspeelplek te maken op de parkeerplaats aan de Oosteriksweg in Vasse. Zaterdag 2 november kan iedereen hierbij meehelpen, als vrijwilliger tijdens de nationale Natuurwerkdag.Op de website van Noordoost Twente staat het volgende lezen: “In het kader van de natuurwerkdag gaan we met elkaar aan de slag om de plek klaar te maken om er een natuurspeelplek van te maken. We gaan snoeien, zand kruien, palen verplaatsen, hekwerk plaatsen, de poel aan een kant iets afvlakken. Ook willen we die zaterdag een doorsteek maken voor wandelaars van de Oosteriksweg naar de Hooidijk. Dus als je zin hebt, trek dikke schoenen of laarzen aan en kom meehelpen. Ook jongeren die een leuke klus voor hun maatschappelijke stage zoeken zijn welkom. En natuurlijk mogen kinderen ook komen.”

Voor alle vrijwilligers is er na afloop een kop erwtensoep bij Tante Sien. De werkzaamheden beginnen om 09.30 uur en rond 12.30 uur is het afgerond. Vrijwilligers die willen deelnemen moeten zich eerst even aanmelden via www.natuurwerkdag.nl.

Locatie
Aan de Oosteriksweg is een parkeerplaats waar de dorpsraad een Historische natuurspeelplek gaat ontwikkelen. Dit in nauwe samenwerking met Landschap Overijssel en de gemeente Tubbergen. Vanuit de speelplek kunnen mensen (jong en oud) wandelen in het prachtige gebied rond Vasse. Hiervoor wil de werkgroep een doorsteek realiseren, zodat er niet over de weg gewandeld hoeft te worden.

Werkzaamheden
De huidige parkeerplek moet eerst werkklaar gemaakt worden. Er staan nu rasters en hekken, welke verwijderd worden. Ook is de poel nu nog erg diep, die moet afgevlakt worden. Er komt een doorsteek naar de wandelroute, daar is wat snoeiwerk nodig en verderop moet een deel van het wandelpad verhard worden. Op een tweede doorsteek door het land is snoeiwerk nodig en ook daar moet een raster en hek verzet worden. Het natte deel van de plek wordt ophogen door er handmatig zand aan te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen