CDA op werkbezoek in Manderveen

Aanstaande zaterdag brengt de fractie van CDA Tubbergen een bezoek aan Manderveen. Op het programma staat een gesprek met de dorpsraad waarbij de plaatselijke aandachtspunten en een mogelijk fietspad tussen Manderveen en Tubbergen worden besproken. Daarnaast zal de fractie ook zelf op de fiets stappen om  het traject op de fiets te ervaren. In het gesprek met de dorpsraad ook zaken zoals de verkeersveiligheid, het behoud van de school,het Dorpsplan+ en de woningbouw volop aandacht krijgen.Na het gesprek met de dorpsraad zal de fractie een bezoek brengen aan Reinerink Bloemen en Planten. Dit bedrijf is al 3 generaties lang (sinds 1923) bezig met bloemen en planten. In het begin werden vanuit Manderveen diverse markten in de regio bezocht, later kwamen er vaste verkooppunten bij in Tubbergen, Denekamp en Borne. De distributie en verwerking van de bloemen en planten vindt plaats in Manderveen. Vandaar worden de producten verdeeld over de verschillende winkels en de markt. Van dit bedrijf wil de fractie horen hoe het leven van ondernemers in een dorp als Manderveen is.

Het werkbezoek wordt voortgezet met een bezoek aan het loon- en grondverzetbedrijf van de familie Wesselink. Het loonbedrijf beschikt over een breed uitgerust machinepark met moderne machines. Daarnaast is het een belangrijke speler binnen agrarisch Tubbergen en heeft het daarom een groot belang bij een gezond agrarisch ondernemers klimaat.

Als afsluiting van dit werkbezoek zal er een bezoek gebracht worden aan De Amanshoeve en het CPO-project Plan Peddemors. Tijdens werkbezoek van het CDA aan Manderveen in januari 2011 heeft de CDA-fractie gesproken met initiatiefnemers Jan en Marieke Aman die een kleinschalige particuliere Woonzorghoeve voor dementerende ouderen wilden opzetten op de plek van een vervallen gebouw aan de Beltweg. Inmiddels is dit plan gerealiseerd en volop in ontwikkeling. Woningbouw op Plan Peddemors is mede in gang gezet door een actieve bijdrage vanuit de CDA-fractie. Tevens heeft dit project als eerste van de gemeente Tubbergen een succesvolle invulling gehad op het gebied van CPO.

“Het is goed om te zien dat er sinds ons laatste werkbezoek veel binnen en door Manderveen is gedaan. Als CDA-fractie hebben we veel van deze initieatieven ondersteunt . Omdat het CDA de leefbaarheid in alle kernen, en zeker ook de kleine kernen belangrijk vindt zullen we dat ook in de toekomst blijven doen. Alles om de leefbaarheid en vitaliteit van de kleine kern te waarborgen”, aldus raadslid Roy de Witte.