Manderveen brengt kerstverhaal tot leven

Foto: Onbekend

Wat nou geen kerk? Dan bouwen we er toch gewoon zelf één. Zulke ingevingen moet Jeroen Oosterik, de geestelijk vader van Kerstdorp Manderveen, hebben gehad. Morgen staan tenminste 60 figuranten het kerstverhaal uit te beelden aan de Manderveenseweg, grofweg tussen Tubbergen en Manderveen dus. In een houten kerkje, maar ook in andere gebouwen die daar in 7 weken tijd zijn verrezen.Van de net geboren Jezus, een timmerende Jozef, kamelen en ossen, een kerstster die op 60 meter hoogte boven het terrein uitsteekt tot en met herders en de 3 wijzen uit het Oosten. “Alles is er morgen”, vertelt Oosterik met gepaste trots. “We hebben 9 plekken gebouwd waar we iets uit het kerstverhaal laten zien. Dat doen we in principe met het hele dorp samen. Van jong tot oud helpt mee om dit voor elkaar te krijgen.”

Oosterik loopt al jaren met dit plan, maar ‘pas’ in de afgelopen tijd is het realiteit geworden. “Ik weet niet goed hoe of wat, maar ik wil zoiets al heel lang. De gezelligheid van Kerst staat hierbij voorop. Die warmte van het samenzijn is voor mij het belangrijkste. We doen het met z’n allen, en ook vóór elkaar.”

Dit jaar is de primeur, maar het is zeker niet voor het laatst dat heel Manderveen het kerstverhaal gaat uitbeelden. “Anders hadden we het echt niet zo groot aangepakt”, zegt Oosterik lachend. Hijzelf gaat ‘spiekerjozef’ spelen.

kameel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen