Volksfeesten Albergen vrijdags op de Duitse toer

Foto: Redactie

Dirndls und Lederhosen. Pullen bier ofwel ‘Maßbier’, Bratwurst en halve hanen aan de grill. Een perfect aangeklede feesttent met lange tafels. Wat de Duitsers kunnen, moeten de Albergenaren toch ook kunnen? Aan alles is gedacht voor vrijdag 6 juni: het allereerste Wies’nfest tijdens Volksfeesten Albergen.Een ongedwongen feest, ‘mit Spaß, viel Spaß’. Het eerste echte Wies’nfest in Albergen. De organisatie is helemaal enthousiast. Overtuigd van het concept. De lat ligt hoog; alles moet kloppen. Een perfect aangeklede feesttent met lange tafels, literpullen bier, Bratwurst en halve hanen aan de grill. En natuurlijk is de bediening in stijl gekleed. De Dirndl en Lederhosen mogen niet ontbreken. Niet bij de bediening, maar zeker ook niet bij het publiek.

“We verwachten dat mensen uit Albergen en omgeving hierin meegaan. Het mooie van zo’n feest is dat jong én oud ervan houdt. We zijn nu al benieuwd welke zoon zijn pa naar huis moet brengen”, grapt de organisatie. “Steeds meer enthousiaste vriendengroepen en gezellige buurten reizen in het najaar af naar Stuttgart of München dan wel andere Duitse steden waar bierfeesten zijn. Het zijn ongedwongen evenementen waarbij het vooral om ‘Spaß’ gaat. En dat is precies wat we hier ook willen.”

Als ‘Anfang des Feste’ ontbreekt het aanslaan van het eerste vat bier
niet. Nee, geen twijfel: de organisatie draagt zorg voor een
avondvullende programmering – geheel in sfeer – en met uitdaging voor
het publiek.

Hofbräu Regiment Partyband
De organisatie is erin geslaagd de Hofbräu Regiment Partyband vast te leggen. Deze Duitse band zorgt al jaren voor een geweldig feest in de Grandls Hofbräu Zelt tijdens het openingsweekend van het alom bekende Oktoberfest te Stuttgart. En ze komen ook in Albergen met een man of 7 de tent platspelen.

Al enthousiast? Reserveer een tafel!
Regel jij altijd het bezoek aan de gala-avond? Ben jij in jouw vriendengroep of sportteam de kartrekker? Of misschien de initiator in je buurt? Of wil jij dat juist nu eens zijn? Dan ben jij de ambassadeur die wij zoeken! Maak je vriendengroep, buurt of familie enthousiast. Kom met z’n allen naar ons eigen Wies’nfest. Vrijdag 6 juni om 20.00 uur stipt begint het.

Vanaf het weekend van de gala-avonden van de jubilerende Albergse carnavalsvereniging – medio februari – kan iedereen digitaal een tafel reserveren. Kijk hiervoor op www.wiesnfest.nl. Voor de Albergse ondernemers die vanaf 16.00 uur al met hun personeel naar het jaarlijkse ‘Bedrijvenuurtje’ gaan; kom gerust in stijl. En wil je blijven? Geen probleem, want dat kan gewoon. Reserveer dan wel even een tafel als je ook vanaf 20.00 uur goed wilt zitten.

Klik hier voor het gehele programma van de Volksfeesten Albergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen