De Eeshof wil uitgroeien tot cultureel centrum van Tubbergen

Foto:

Steeds meer verenigingen en clubs kiezen het voormalige kasteel de Eeshof in Tubbergen als uitvalsbasis. Van kinderballet, een spelletjesmiddag tot handwerken, schilderen en gezellig koffie drinken. Ook bewoners van het verzorgingstehuis worden vaak bij al deze activiteiten betrokken. Maar opmerkelijker, de deuren staan altijd open voor niet-bewoners en voor organisaties die nog een geschikt plekje zoeken. Dit alles maakt de Eeshof zo langzamerhand tot het cultureel centrum van Tubbergen.Wat bij de Eeshof meteen in het oog springt, is de brede steun voor elkaar. Marian Snijders, teamleider van de afdeling facilitair: “We geloven in onvoorwaardelijke erkenning en respect van elk mens. Want dat zorgt voor geluk. De gemeenschapszin wordt hier dan ook op allerlei manieren gestimuleerd. Gezamenlijk eten in het gezellige restaurant is daar een smakelijk voorbeeld van. Niet alleen voor ouderen; iedereen is van harte welkom.”

Kunstmarkt
De activiteitenbegeleiders zijn altijd druk bezig om leuke activiteiten te organiseren. “Dit jaar zijn we goed van start gegaan door het jaar op te delen in verschillende landenthema’s. Oostenrijk gaven we de eer om als eerste te beginnen met de wintermaanden januari en februari. De aankomende maanden, maart en april, hebben het thema Frankrijk. Een groep bewoners zijn, onder begeleiding van vrijwilligers, een lange tijd druk geweest om veel prachtige schilderijen te maken. Graag zouden we veel mensen op de expositie verwelkomen”, vertelt Marian Blankenvoort namens de activiteitenbegeleiding.

Op donderdag 13 maart, van 14.30 tot 21.00 uur, zijn geĂ¯nteresseerden welkom op de Franse kunstmarkt met de welluidende naam ‘Montmartre’. Blankenvoort: “Naast het bezichtigen van de prachtige collectie schilderijen zullen er heerlijke wijnen worden geschonken en bestaat de mogelijkheid om van Franse hapjes te smullen. Ook worden er goedgevulde pakketten van de Zuivelhoeve verkocht.”

Restaurant
Elke laatste vrijdag van de maand is er een uitgebreid buffet in het huiseigen restaurant. Bijvoorbeeld Italiaanse specialiteiten op een zomerse namiddag of een midwinterbuffet in de wintermaanden. “Steeds meer liefhebbers uit de gemeente Tubbergen en daarbuiten weten ons te vinden, en de reacties zijn steeds heel positief. Vanaf 16.30 uur zijn gasten van harte welkom”, aldus Snijders. Iedere maand staat het buffet in het teken van een bepaald thema, op 28 maart staat het voorjaar centraal. De kosten bedragen €18,50 per persoon.

2013-06-27-10

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen