Nieuwe atelierroute al op voorhand een succes te noemen

Foto:

In het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 april openen 15 kunstenaars de deuren van hun werkruimtes en (tijdelijke) ateliers. Schilders, smeden en glaskunstenaars tonen die dagen het beste van hun kunnen. Daarnaast hebben verschillende winkeliers etalages beschikbaar gesteld als presentatieruimte. Kortom, een kijkje achter de schermen. Zo kan iedereen zich op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende kunstuitingen.In navolging op het succesvolle ‘Kunst kijken bij een ander’ hebben de
deelnemende ateliers en kunstenaars ditmaal de route zelfstandig georganiseerd. Het enthousiasme
onder hen is zo groot dat er nu plannen zijn om de deuren vaker dan 1
keer per jaar open te zetten voor publiek, zo verklapt Saskia Griepink alvast.

De organisatie van KunstKijken heeft een mooie route uitgestippeld die zowel per fiets als per auto kan worden afgelegd. “We hebben gekeken naar de mooiste plekjes in de gemeente, terwijl men natuurlijk van de ene kunstenaar naar de andere moet kunnen gaan, om zodoende een erg aantrekkelijke route te krijgen. Onderweg kan men verrassende werkplaatsen aandoen, waar een persoonlijk gesprek kan worden aangeknoopt met de man of vrouw die er de scepter zwaait”, vertelt Griepink. “Ik vind het hartstikke leuk om aan anderen te laten zien hoe ik werk in mijn atelier. En de combinatie van deze kunstroute met de natuur in de gemeente Tubbergen, door het uitzetten van een leuke fietstocht, vind ik erg sterk. We hopen ook op een breed publiek. en daarom houden we het zo laagdrempelig. De atelierroute is zowel voor volwassenen als voor kinderen leuk.”

Galerie ’t Vosseveen in Albergen doet ook mee en heeft een verrassend ‘kunstgerecht’ op de menukaart staan. Diverse winkeliers hebben hun medewerking verleend door hun etalages beschikbaar te stellen als presentatieruimte voor o.a. schilderijen, tekeningen en glaskunst. Griepink: “Daar zijn we echt superblij mee, fantastisch gewoon. Niet iedereen heeft namelijk een eigen atelier ter beschikking.”

Klik hier voor de routebeschrijving. In de winkels en bij de VVV van Tubbergen is tevens nadere informatie beschikbaar. Bij de route zit een lijstje met adressen en beschrijvingen van deelnemende kunstenaars.

Openingstijden van KunstKijken: zaterdag 12 en zondag 13 april van 11.00
tot 17.00 uur. De locaties van de ateliers zijn duidelijk te herkennen
aan de paars en oranje ballonnen die er zijn opgehangen.

atelierroute

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen