Tuincentrum de Esch heropent als Huyskweker Tubbergen

Foto:

Erik en Chantal Linthorst-Groothuis beginnen een nieuw, tijdelijk verkooppunt van eenjarige kwaliteitsperkplanten in het voormalige Tuincentrum Tubbergen (de Esch). Hier kan vanaf Tweede Paasdag iedere tuinliefhebber zijn hart ophalen in een prachtige bloemenzee van honderden soorten en kleuren planten. Er is meer dan 1.000 vierkante meter ingericht met ambachtelijk gekweekte perkplanten die de tijd en de ruimte hebben gehad om een goede basis te vormen voor een zomer lang bloeiend tuinplezier.Ook voor de kinderen is er op Tweede Paasdag van alles te beleven, ze kunnen zich uitleven op een springkussen of zich laten schminken tot een fleurige bloem. Er is een ballonnenclown aanwezig die voor iedereen mooie creaties maakt. En er zijn nog lekkere versnaperingen zoals popcorn of een suikerspin en uiteraard staat de koffie met krentenwegge klaar.

Vakkundig advies en persoonlijke aandacht
Erik Linthorst: “We kweken al ruim 25 jaar perkplanten op onze kwekerij in Diepenheim. Hier verkopen we reeds 5 jaar onder de Huyskwekerformule perkplanten rechtstreeks aan particulieren. De waardering voor het concept heeft ons doen besluiten hetzelfde ook in Tubbergen op te zetten. Dagelijks vullen we voorraad in Tubbergen vanuit Diepenheim aan.” Hij vervolgt: “Advies en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel, iedere klant moet met een tevreden gevoel naar huis gaan en nog belangrijker, met planten die voor zijn tuin, terras of balkon geschikt zijn.”

Tuincentrum Tubbergen, wellicht beter bekend als ‘De Esch’ en al bijna 50 jaar lang gevestigd in Tubbergen, sloot eind 2012 haar deuren. Het nieuwe bedrijf is vanaf Tweede Paasdag t/m half juli geopend. Daarna gaan de deuren weer dicht tot volgend voorjaar. Voor de ‘thuisvestiging’ in Diepenheim geldt dit ook.

phocathumbl129913878544

Voorkom teleurstelling
‘Minder gieten, meer genieten’ is waar het ook om draait bij Huyskweker Tubbergen. De in Tubbergen geboren en getogen Chantal Linthorst-Groothuis: “Er is door Huyskweker een unieke hangpot ontwikkelt geheel naar eigen inzicht en ervaringen en toegespitst op hetgeen waar het bij de consument uiteindelijk vaak mis gaat; het op tijd water geven, met als gevolg dat de plant regelmatig slap hangt en dat het uiteindelijk eindigt in een teleurstellend resultaat. Deze speciale Optimaxx pot met waterreservoir biedt hiervoor een passende oplossing. Door het reservoir vol te gieten met water in combinatie met turbovoeding kan de plant via de speciale luchtige potgrond het water makkelijk uit het reservoir ‘zuigen’. De plant kan op deze manier OPTImaal groeien en MAX(X)imaal bloeien. Aan het dagelijks water geven komt nu een einde. Een bijkomend milieuvriendelijk voordeel is dat de pot wordt hergebruikt. We hebben voor deze plantenbak een uniek omruilsysteem.”

Folder
In de week voor de opening valt er bij iedereen een folder van de Huyskweker Tubbergen in de brievenbus. Hierin kan eenieder uitgebreid lezen waar de Huyskweker voor staan; voor een ambachtelijke teeltwijze, een gastvrij onthaal en een gedegen advies wat nog waarde heeft.

Interesse om de bloeiende kunst bekijken? U bent vanaf Tweede Paasdag dagelijks van harte welkom aan de Almeloseweg 45. Voor meer informatie www.huyskweker-linthorst.nl.