‘Proef de lente in Vasse’

Foto:

De voorjaarssfeer proeven en genieten van de prachtige natuur die nu langzamerhand op z’n mooist is? De ondernemersvereniging Vasse organiseert binnenkort voor de 15e keer de Aardbei-Aspergetocht. De wandel- en fietstocht loopt langs karakteristieke plekken in Vasse, Mander, Manderveen en omstreken. En de autotocht laat nog meer mooie plekken in Noordoost Twente zien.Ook is bij verschillende horecabedrijven te Vasse de mogelijkheid om te genieten van gevarieerde aardbei-gerechten en staan er diverse asperge-menu’s op de kaart. Start- en eindpunt is hotel-restaurant Tante Sien (Denekamperweg 210 te Vasse). Aanmelden voor de tocht kan tussen 10.00 en 14.00 uur.

De tocht wordt i.s.m. 3 bedrijven georganiseerd:

  • Oude Luttikhuis (aspergeteeltbedrijf)
  • De Manderveense Aardbei (aardbeienteeltbedrijf)
  • ’t Hoepel (kaas- en zuivelboerderij)

Op het aspergeteeltbedrijf Oude Luttikhuis in Mander kan men meelopen met een rondleiding over het land om te zien hoe de asperges worden geoogst. Daarna wordt het wassen en sorteren van de asperges getoond. Ook kunnen bezoekers zien hoe de aspergeschilmachine werkt. Tevens draait er een film. Verder kan men aspergesoep eten en het Twents Wijnhuis staat er met bijpassende wijnen. Er zijn tevens asperges te koop, om thuis te bereiden.

Van het aardbeiteeltbedrijf ‘De Manderveense Aardbei’ krijgen de mensen een rondleiding waarbij alles wordt verteld over het planten, plukken en het verzorgen van de aardbeien. Men kan tevens jams en sauzen proeven in de proeverij. Ook zijn er aardbeien te koop in het speciale aardbeienwinkeltje. Een kopje koffie of thee met een Twentse beschuit met aardbeien staat ook klaar. Of een heerlijk ijsje met verse aardbeien…

Bij kaas- en zuivelboerderij ’t Hoepel is de zuivelbereidingruimte, de kaasmakerij en de kaasopslag (waar de kazen liggen te rijpen) te bezichtigen. Op een film kan iedereen zien hoe boerenkaas op ambachtelijke wijze geproduceerd wordt en ook de bereiding van boerenkarnemelk, yoghurt, kwark en boter. Natuurlijk zijn al deze producten te koop in de boerderijwinkel.

Op al deze bedrijven is tevens een open dag, dus ze zijn ook los van de Aarbei-Aspergetocht te bezoeken.

De heerlijke aardbei- en aspergegerechten zijn te proeven bij de volgende horecagelegenheden: Café Bolscher, Restaurant Nijhuis, De Witte Hoeve, Tante Sien, Theehuis Dennenoord en Watermolen Bels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen