KAFT gaat op de kop

Foto:

De laatste editie van het Kamerfestival Twente was bijzonder geslaagd. KAFT bood eind mei vaak op niet alledaagse locaties, een zeer gevarieerd aanbod aan voorstellingen waar dagelijks honderden bezoekers op afkwamen. Bovendien mocht de organisatie dit jaar de Cogas Cultuurprijs in ontvangst nemen. En nu al komen er aanvragen bij het bestuur voor de volgende editie. Tijd dus om de balans op te maken. Na 5 jaar KAFT staan voor 2015 een aantal veranderingen op de agenda.KAFT kent de afgelopen jaren een groeiende publieke belangstelling. De organisatie wil  deze progressie graag vasthouden. “Met een blijvend, verrassend festival tegen het karakteristieke decor van Noordoost-Twente”, legt voorzitter Jos van Beem uit. “Een belangrijk aandachtspunt daarbij is verbindingen realiseren. Tussen stad en platteland, tussen bewoners en bezoekers en tussen artiesten en publiek. Hiermee versterk je de regio zowel op cultureel, toeristisch als economisch gebied. Een format wat zich bewezen heeft maar nog veel meer kansen biedt. Maar daarvoor moet de organisatie kunnen groeien, o.a. in financieel opzicht, en daarmee ook het evenement.”

Inmiddels is al een ‘voorzichtig begin’ gemaakt. Voor volgend jaar staan 3 dagen KAFT gepland. Het festival start op vrijdag 29 mei en loopt in het weekend van 30 en 31 mei door. De vraag om verruiming was al vaker gesteld. Met deze opzet van het programma wordt ook ingespeeld op meer landelijke bezoekers.

Versterking organisatie
Om ook de organisatie te verbeteren, wordt er gezocht naar versterking van het secretariaat. Het bestuur komt graag in contact met een vrijwilliger die een spin in het web wil zijn. Naast affiniteit met KAFT, organisatietalent en de juiste administratieve vaardigheden, wordt ook ondersteuning bij de festivalcoördinatie gevraagd. Wie interesse heeft in deze veelzijdige functie, wordt verzocht contact op te nemen via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen