Meiden trekken vrijdagavond aan de touwtjes bij Café Steggink

Foto:

Er altijd al van gedroomd om zelf kroegbaas te zijn? In Geesteren kan het, bij Café Steggink om precies te zijn. Eén avondje althans en nog in wedstrijdvorm ook. Komende vrijdag is het weer zover en dan is de organisatie in handen van een aantal speelsters van volleybalvereniging Tornado.Draai je eigen café en toon aan dat je dit als beste kunt. Zo luidt ongeveer de opdracht voor deelnemers aan Take Over Control, een nieuw concept van Café Steggink. Rob Steggink legt het uit: “Eigenlijk hebben we dit een beetje bedacht omdat jongeren steeds meer gekke dingen willen, anders dan anders in ieder geval. Neem bijvoorbeeld The Color Run, waarbij men elkaar helemaal onderkliederd met verf. Heel apart ja, maar het slaat wel aan.”

Veel teams
De animo voor Take Over Control was meteen enorm, met 13 aanmeldingen. Steggink: “We wilden beginnen met 6 groepen, mensen die regelmatig in het café komen of in ieder geval een leuk idee hebben. Die krijgen een avond de controle over het café, die mogen bepalen wat er gebeurt, de entertainment. Ze moeten dan ook helpen, achter de bar bijvoorbeeld. Voor de muziek, de gezelligheid. En we hebben het gewoon via Facebook bekendgemaakt. Toen kwamen er heel snel veel reacties op. Uit de 6 teams gaan we een winnaar kiezen, welke wordt gekozen op basis van een aantal criteria. Hoe gezellig is het, bijvoorbeeld. De winnaar krijgt €300 voor hun team. Dat kan Tornado zijn, een vriendenclubje of het hofkoor uit Geesteren. Allerlei verschillende groepen die zich daarvoor hebben aangemeld.”

Zelf de organisatie doen
Ieder team mag voor €100 inkopen doen, zoals versieringen, entertainment of een muziekinstallatie huren. “Als hoofdprijs hadden we eerst nog nagedacht over een weekendje weg bijvoorbeeld, maar je zit altijd met een hele groep en met data waarop er iemand niet kan. Dus we hebben besloten dat niet te doen en gewoon €300 ter beschikking te stellen. Dan kunnen ze daar een mooi teamfeest van houden of een avond met de vriendengroep.”

Aanstaande vrijdag is de tweede Take Over Control. “In eerste instantie hadden we bedacht het om de week te doen. Dus ‘een weekend wel, een weekend niet’. Maar in de praktijk werkt dat gewoon niet. Dan is er kermis of weer wat anders waardoor het niet kan. Er zijn van die weekenden dan komt het gewoon helemaal niet goed uit. En teams kunnen niet altijd, die hebben seizoensafsluitingen en dat soort dingen. We wilden het eigenlijk over 12 weken uitspreiden, maar dat gaat nu wel uitlopen. Niet zo’n ramp, want er worden wel wat leuke dingen bedacht. Een beachparty, een neonparty, de meiden van aanstaande vrijdag doen een soort Steggink ‘in de steigers’. Die gaan helemaal los in de bouwsfeer. Een grote steiger waar de DJ op staat, een special act, ze hebben een Dixie geregeld, vanalles gewoon. Echt wel heel leuk.”

Vasse in da House
De eerste ronde, halverwege vorige maand door een vriendengroep uit Vasse, trok direct een volle zaal. Een DJ trad op, er waren drankspelletjes waaronder een speciaal geprepareerd rad van fortuin, gratis shotjes en uiteraard veel wit en blauw. “Er kwamen hele bussen vol hier voor de deur om mensen af te zetten. Niet alleen uit Vasse, maar ook uit Albergen en andere dorpen. Dat hadden ze heel goed geregeld. Nu is het aan de volgende 5 teams om daar overheen te gaan. Eens kijken hoe die meiden van Tornado het komende vrijdag gaan doen, hoe creatief ze zijn en wat ze ervan maken”, lacht Steggink.

plus-2-pag-costa-boven-w27-gb-14

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen