Albergen tijdelijk omgedoopt tot Smurfenland

Foto:

Deze week wordt voor alweer de 24e keer het evenement Houtdorp georganiseerd in Albergen. Stichting Vakantiespelen Albergen (SVSA) zal dan alle kinderen een plezierige week bezorgen op het terrein van Jong Nederland. De verwachting is dat er woensdag t/m vrijdag dagelijks ongeveer 250 tot 275 basisschoolkinderen uit Albergen en omstreken meedoen. Aan de week is zoals altijd ook een speciaal thema verbonden. Dit jaar is gekozen voor ‘Houtdorp smurft erop los’.Zaterdag is de commissie begonnen met het opbouwen van ‘Smurfenland’. De maandag en dinsdag staan ook in het teken van voorbereidingen. Vanaf woensdag barst het festijn voor de kinderen los. Zij zullen gaan timmeren, schilderen en spelletjes doen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook geschminkt worden. Ook op de donderdagavond is er een programma. Er zal een voorstelling van De Feestshow zijn, met een kinderdisco. Vrijdag om 12.00 uur is Houtdorp ten einde voor de kinderen. “Het is een hele mooie week en een leuke afsluiting van de vakantie voor de kinderen”, zegt Chris Veldhof, voorzitter van Houtdorp Albergen.

De 20 commissieleden en 100 mensen die fungeren als hulpleiding, zijn bezig met de voorbereiding van het ‘dorp’, maar nemen ook de leiding van de kinderen op zich. De hulpleiding bestaat voor het merendeel uit kinderen van de middelbare school, die vroeger ook deel hebben genomen aan Houtdorp. Dit jaar is de inschrijving voor de hulpleiding stopgezet. Ouders van de kinderen mogen eveneens altijd een handje komen helpen.

Men werkt hard om het terrein om te dopen tot een waar smurfenland, met veel smurfenomlijsting. Silke Scheurink en Amber Huisman zijn ook druk bezig deze week. “We helpen versieren en moeten op de kinderen letten. Dat vinden we heel leuk om te doen”, zeggen de 2 meiden die ook tot de hulpleiding behoren.

Saamhorigheid is belangrijk voor de commissie om er een succes van te maken. Ze zijn blij dat er ook dit jaar weer sponsoren zijn gevonden. Deze sponsoren leveren bijvoorbeeld materialen. Door deze ondernemers kunnen de kosten laag blijven voor de deelnemende kinderen.

Groots jubileum
Volgend jaar zal het Houtdorp in het teken staan van het 25-jarig jubileum. De organisatie wil dit groots vieren. De bedoeling is dat het evenement volgend jaar op een andere locatie zal plaatsvinden. Namelijk bij de ijsbaan, tegenover de huidige plek. Daar komt een multifunctioneel onderkomen. “We willen volgend jaar groots uitpakken”, bevestigt Veldhof.

20140811144642

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen