Nieuw ponyconcours in Geesteren laat talenten proeven aan topsport

Foto:

Hét podium voor springtalent, dat wil Jumping Twente zijn. Het paardenevenement, op hetzelfde terrein in Geesteren waar onlangs de internationale top de ‘sterren van de hemel’ sprong tijdens CSI Twente, wordt binnenkort voor het eerst gehouden.Het ontbreekt de organisatie niet aan de nodige ambitie en legt de lat meteen hoog. Vele talentvolle ponyruiters zullen de weg naar Geesteren weten te vinden om te ‘proeven’ aan het topsportklimaat. Niet alleen uit de regio Twente maar vanuit het hele land heeft men zich al ingeschreven om te bivakkeren op Erve Maathuis en een sprong te wagen naar de indrukwekkende prijzenpot.

“Zodra de inschrijving open ging, werden we overspoeld met aanvragen voor stalling en overnachting. Die mogelijkheid bieden we namelijk. In een mum van tijd hadden we een volle bak met deelnemers en moesten zelfs een wachtlijst aanleggen. Blijkbaar hebben veel talenten zin in een weekendje Twente”, aldus Henk Schurink van de organisatie. “We steken onze ambitie niet onder stoelen of banken, maar spreken de wens uit door te groeien naar wellicht een internationaal ponyconcours. De hele infrastructuur die daarvoor nodig is, ligt immers al voor ons klaar op Erve Maathuis.”

In Geesteren zullen deelnemers aan de start staan die ook op de Europese Kampioenschappen in het Ierse Millstreet ons land hebben vertegenwoordigd. Ook zij doen een gooi naar de hoofdprijs in 1 van de 3 grote finales op zondag. De winnaars zullen tevens beloond worden met een clinic van Gert-Jan Bruggink. “Hier rijdt wellicht onze toekomstige olympisch kampioen”, vervolgt Schurink. “Naast Bruggink kan ik me voorstellen dat ook andere topruiters uit de regio, zoals Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam, nieuwsgierig zijn naar hun toekomstige opvolgers. We verwachten dan ook een grote publieke belangstelling”.

Jumping Twente is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen naast de sport tevens genieten van het randgebeuren. Rondom de piste is er een fair met tal van standhouders. Tevens is eenieder van harte welkom tijdens de gezellige feestavond op zaterdag met een bekende artiest. Kijk voor meer informatie op www.jumpingtwente.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen