Preuf Tubbig wil succes van vorig jaar graag verder uitbouwen

Foto: Redactie

Behalve voor eten en muziek is er ook tijdens de 4e editie van Preuf Tubbig weer aandacht voor mode en lifestyle. Op dit moment is de organisatie druk doende alles op tijd klaar te hebben voor 7 september aanstaande. Dit is tevens een koopzondag in Tubbergen en valt daarnaast samen met de maandelijkse Noabermarkt.De catwalk, van ruwweg Fietscity Buyvoets tot bakkerij De Kleibakker, vormt ook ditmaal het middelpunt van alle aandacht. Aan beide kanten komt een terras met diverse pagodetenten waar de horeca-ondernemers kunnen staan. “In principe is ieder horecabedrijf daarvoor gevraagd, maar kan uiteraard niet iedereen altijd ‘zomaar even’. Het moet allemaal wel passen”, legt Petra Fischer van New Style namens het organiserende Ondernemersvereniging Tubbergen (OVT) uit. “Nieuwkomer dit jaar is o.m. ’t Vossenveen uit Albergen, een bijzonder bedrijf op een fantastische locatie. En daarnaast zullen nog enkele andere ondernemers voor het eerst meedoen aan dit evenement. Er zit duidelijk groei in. Men kent het van vorige edities en wil dan vervolgens zelf niet achterblijven. Naar de toekomst toe zitten er nog wel wat dingen in het vat. De catwalk ligt er al, dus waarom doen we er niet iets meer mee? Bijvoorbeeld een miss-verkiezing. Nog niet eens zozeer ‘de mooiste’ dan, maar misschien wel iets ludieks of ‘de meest aansprekende’. De sfeer en inrichting van het evenement is voor ons namelijk heel belangrijk.”

Bezoekers kunnen tijdens Preuf Tubbig langs de catwalk lopen of vanaf de terrassen naar de modeshow kijken. “We willen zoveel mogelijk handhaven van wat we vorig jaar hadden staan,
want dat was toch wel echt een groot succes te noemen”, benadrukt collega-ondernemer Marinus Fokkens van Twente Print. “Natuurlijk kunnen hier en daar dingen beter, dus dat laten we niet na. Zo zal de live muziek een andere invulling krijgen. Welke dit zijn, hangt nog van een paar dingen af. Die kwam vorig jaar niet zo uit de verf, vandaar.”

De presentatie is wederom in handen van regionale bekendheid Marga Bult. Fischer: “Ze is weer dolenthousiast om hier naartoe te komen en dan uitleg te geven over hetgeen hier georganiseerd en geshowd wordt. Muziek i.c.m. mode is ook gewoon haar ding natuurlijk. En dan ook nog eens in Twente met dito tongval. Daar zijn wij ook heel blij mee.”

Preuf Tubbig vindt dit jaar plaats op zondag 7 september van 13.00 uur tot 18.00 uur. De winkels zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur open.

preuf-tubbig-hapjes

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen