Ledenvergadering Rabobank in het teken van fusieplannen

Foto: Freek van den Bergh

Naast de gebruikelijke toelichtingen en andere plichtplegingen zal de jaarlijkse afdelingsvergadering van Rabobank Noord Twente, op maandag 15 september aanstaande, vooral in het teken staan van de voorgenomen fusie met Rabobank West Twente. Leden van de coöperatieve bank hebben afgelopen week per post een uitnodiging gekregen om hierbij aanwezig te zijn.Rabobank Noord Twente en haar evenknie Rabobank West Twente, met vestigingen in Holten, Markelo, Nijverdal en Vroomshoop, zijn voornemens per 1 maart 2015 te fuseren tot één coöperatieve bank. De bundeling van de krachten geschiedt omdat de financiële instellingen op die manier sterker staan en op langere termijn beter dienstverlening van goede kwaliteit kunnen waarborgen, zo staat in de ledenbrief vermeld.

In de uitnodiging staat ook dat de ledenraden uiteindelijk over het fusievoorstel beslissen. Maar voordat zij dat doen, worden de leden over het voorstel gehoord. Daarom staat de bank tijdens de afdelingsvergadering uitgebreid stil bij de beweegredenen voor de fusie, de daarbij horende uitgangspunten en het verdere fusieproces. Leden die ideeën wensen aan te reiken of eventueel punten van zorg kenbaar willen maken, kunnen dit tijdens de vergadering doen en per mail: [email protected].

Vanuit de directie voert voorzitter Erik Jutstra het woord. Daarnaast neemt een lid van de Raad van Commissarissen, ledenraad en jongerenraad plaats achter het spreekgestoelte. Na de pauze zullen de leden worden gehoord over de voorgenomen fusie met Rabobank West Twente.

De jaarlijkse vergadering van de afdeling Noord Twente vindt ditmaal plaats in ’t Oale Roadhoes te Tubbergen. De ontvangst is vanaf 19.30 uur en de vergadering start om 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen