Schapen en herders bij Molen van Frans

Foto:

Zondag 14 september organiseert Landschap Overijssel de themadag ‘Schapen en herders’ bij de Molen van Frans (Vasse/Mander). Schaapsherder Mieke Boode geeft diverse demonstraties met haar kudde schapen en hond. Er zijn spinsters die laten zien hoe je wol spint en kinderen kunnen zelf ook wol vilten en weven. De middag is van 12.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.

Tijdens de themadag ‘Schapen en herders’ is er van alles te zien en te beleven voor jong en oud. Schaapsherder Mieke Boode van de Twentse schaapskudde is de hele middag met haar schapen bij de Molen van Frans. Op de akker achter de molenkolk geeft zij demonstraties. Ze laat je zien hoe ze samen met haar hond de schapen drijft. Ook vertelt ze je meer over het leven van een schaap, van welk ras de schapen zijn en waarom schapen heel nuttig zijn. De demonstraties zijn om 13.00 en 15.00 uur.
Wol spinnen en vilten
Van schapenhaar kun je wol maken. Hoe? Dat laten de wolspinsters je zien tijdens hun demonstraties. Zij gebruiken deze wol om te spinnen. Kinderen mogen ook meedoen: zij kunnen vilten en weven met wol en materiaal uit de natuur. De spinsters geven ook een interessante demonstratie hoe je met natuurlijke producten wol kleurt.
lo03631
Molen van Frans open
Tijdens de themadag is de Molen van Frans open van 12.00 tot 17.00 uur. Neem zeker een kijkje in deze eeuwenoude molen en proef de sfeer van het molenaarsbestaan.
Waar en wanneer?
De themadag Schapen en herders is zondagmiddag 14 september en duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Voor de kinderactiviteiten geldt een bijdrage van €2,50 per kind. De themadag vindt plaats bij de Molen van Frans, Oosteriksweg 26 in Mander. Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij.
Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.