SVGT organiseert tweede editie van FC Twente-Kids toernooi

Foto:

Supportersvereniging Gemeente Tubbergen (SVGT) organiseert voor de tweede keer het FC Twente-Kids toernooi. Dit jaar vind het toernooi plaats bij STEVO in Geesteren, op woensdagmiddag 22 oktober. De eerste editie was een groot succes, met meer dan 300 deelnemende kinderen.

Het toernooi zal gehouden worden van 14.00 tot ongeveer 18.00 uur. Er wordt gespeeld om verschillende bekers, waaronder de SVGT (penalty)wisselbokaal. Daarnaast is er de mogelijkheid om naast het voetballen, ook te spelen nabij de voetbalvelden bij STEVO.
De opzet van het toernooi is het spelen van 7-tegen-7 wedstrijden. De basisscholen in de gemeente Tubbergen krijgen zo de kans om het tegen elkaar op te nemen. Er zijn 2 leeftijdscategorieën waarin wordt gespeeld, namelijk 7-9 jaar en 10-12 jaar. Een team bestaat minimaal uit 8 spelers en een begeleider. De kinderen kunnen de teams zelf samenstellen.
Speciale meidenklasse
Een primeur dit jaar is de meisjescategorie. Het is nog niet duidelijk of deze categorie onderverdeeld wordt in leeftijdscategorieën, want dat is afhankelijk van de aantal deelnemers. Meisjes en jongens kunnen ook samen in een team. De gemengde teams worden ingedeeld bij de jongenscategorie.
Deelname
Vorig jaar werd het Kids-toernooi gehouden bij MVV’29 in Harbrinkhoek. Dit werd gezien als een groot succes en mede daardoor is besloten om het dit jaar een vervolg te geven.
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Inschrijven is mogelijk tot 10 oktober 2014 en deelname is gratis.
SVGT
De supportersvereniging is een officiële supportersvereniging van FC Twente. Er zijn inmiddels bijna 400 leden. Dit toernooi voor kinderen is één van de activiteiten die de vereniging organiseert voor jong en oud in de gemeente Tubbergen.
svgt