Paddestoelen zoeken in Manderse pracht met hulp van gids

Foto:

Zaterdag 4 oktober organiseert Landschap Overijssel een prachtige herfstwandeling in het Dal van de Mosbeek. Met een gids ga je op pad en ontdek je meer over de herfst en haar bijzonderheden. Tijdens de wandeling is er veel aandacht voor de vele soorten paddenstoelen. De wandeling is van 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

De herfst is begonnen. Bomen verkleuren, bladeren vallen en ook zie je overal eikels, kastanjes en beukennootjes in het bos. Voedzaam eten voor de dieren, zij bereiden zich dan ook nu voor op de komende winter. Tijdens de wandeling vertelt de gids meer over de herfst. Wat gebeurt er allemaal in het bos? Hoe maken de dieren zich op voor de winter? En waarom verkleuren de bomen zo mooi?

Bijzondere paddenstoelen
Iets wat ook bij de herfst hoort, zijn paddenstoelen. Je ziet ze in allerlei soorten en maten en tijdens de wandeling ontdek je soorten als melkzwammen, boleten, mysena’s en russula’s. De gids vertelt de deelnemers aan de wandeltocht graag meer hierover. Hoe zit dat nu met die heksenkringen, en wat zegt de aanwezigheid van paddenstoelen je over de kwaliteit van de bodem?

Waar en wanneer?
De wandeling start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Infocentrum IJs en Es aan de Bergweg 8 te Mander. Het duurt ca. 2,5 uur. Goed schoeisel is aan te raden.

Kosten zijn €3 per persoon en €1,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas.

Deze excursie wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.