Genieten van kleurrijke natuur tijdens Herfsttintentocht

Foto: SSBN

Op zondag 12 oktober 2014 wordt weer de jaarlijkse Herfsttintentocht in Vasse georganiseerd door de plaatselijke ondernemersvereniging. Starttijden voor alle categorieën is 10.00 tot 14.00 uur.

Rondom het dorp Vasse is speciaal voor ouders met kleine kinderen, en ouderen die niet meer zo ver willen wandelen een verkorte wandelroute (5 km) uitgezet.
De verschillende routes voeren door de mooiste plekjes van Twente, langs akkers, velden en bossen en met houtwallen omgeven essen, over landweggetjes langs oude boerderijen, watermolens en hoeves. Men doorkruist verschillende sterk glooiende natuurgebieden met sloten en beken zoals de Manderse Streu, het Springendal, de Vasser heide en het Duitse grensgebied.
Aan deze tocht kan men per auto, op de fiets of te voet deelnemen. De startpunten zijn vanaf 10 uur ’s ochtends bij horecagelegenheden Bolscher en Tante Sien in Vasse. Onderweg pauzeren deelnemers bij diverse horecagelegenheden in het buitengebied. Hier wordt hen een drankje aangeboden.
Na de tocht is er voor alle deelnemers de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke zuurkoolmaaltijd die bij diverse horecabedrijven speciaal op deze dag geserveerd zal worden.
Bolscher
De korte fietsroute (ca. 30 km)
De lange fietsroute (ca. 50 km)          
Tante Sien
De korte wandelroute (ca. 12km)
De lange wandelroute (ca. 22 km)
De autoroute (ca. 80 km)
Ook de korte familie-wandelroute (ca. 5 km) start bij hotel-restaurant Tante Sien.
De pauzepunten zijn respectievelijk bij Watermolen Bels, Kegelcentrum  Nijhuis en Partycentrum Peddemors.
Zuurkoolmaaltijd
Na de diverse tochten zullen ook dit jaar weer de overheerlijke zuurkoolmaaltijden á €12,50 geserveerd worden bij onderstaande horecagelegenheden, zolang de voorraad strekt:
  • Hotel-Restaurant Tante Sien (tel. 0541-680208)
  • Cafe-Restaurant Bolscher (tel. 0541-680215)
  • Cafe-Restaurant Nijhuis (tel. 0541-680202)
Parkeren
Voor de deelnemers aan de diverse tochten is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig aan de Denekamperweg. Dit wordt duidelijk aangegeven in Vasse.
 
Inlichtingen
Voor overige inlichtingen kan men bellen naar tel. 0541-60215 of één van de deelnemende horecabedrijven.