Lokale voetbaltalenten in actie op internationaal D-junioren toernooi TVC’28

Foto:

Op dinsdag 14 oktober houdt TVC’28 op haar sportpark De Grote Moat voor de 8e keer op rij het internationaal D-junioren voetbaltoernooi, een toernooi waaraan diverse Nederlandse en buitenlandse profclubs deelnemen.

Verschillende betaald voetbalorganisaties (FC Twente Voetbalacademie, FC Groningen/Cambuur, FC Utrecht en PEC Zwolle) hebben al vanaf de start in 2007 deelgenomen. Ook Vitesse en De Graafschap zullen opnieuw met een team aanwezig zijn. Omdat de herfstvakanties dit jaar niet gelijk vallen, nemen er geen Deense teams deel. Voor het eerst in Tubbergen aanwezig zijn de jeugdspelers van SC Paderborn en FC Emmen, Sparta Enschede en het roemrijke Quick’20 uit Oldenzaal. De oosterburen worden verder nog vertegenwoordigd door Arminia Bielefeld. Vanuit BelgiĆ« worden Club Brugge, Lierse SK en KV Mechelen als trouwe deelnemers verwelkomd.
Naast de eigen D-jeugd van TVC’28, zal wederom een gemeentelijk team (Team Tubbergen) deelnemen. Dat team bestaat uit spelers van alle overige voetbalverenigingen uit de diverse kernen van de gemeente Tubbergen. Gezien het niveau van de deelnemers en de ervaringen uit de 7 voorgaande edities is de organisatie er van overtuigd dat het een spannend en attractief toernooi zal worden. Gekozen is voor een toernooi voor eerstejaars D-junioren van betaald voetbalverenigingen. Om het krachtsverschil tussen de profclubs enerzijds en de 2 lokale teams anderzijds niet te groot te laten zijn zullen de teams van TVC’28 en Team Tubbergen bestaan uit tweedejaars D-junioren. Spelers die dus een jaar ouder zijn dan die van de profclubs.
Verdienstelijke resultaten in 2013
De editie van 2013 werd gewonnen door Club Brugge, dat KV Mechelen in de finale met 2-1 wist te verslaan. Zowel TVC D1 als Team Tubbergen speelden een zeer verdienstelijk toernooi. In de poulewedstrijden behaalde Team Tubbergen 2 knappe overwinningen tegen FC Twente (3-1) en MSV Duisburg (1-0). TVC D1 wist een 1-0 overwinning te bewerkstelligen tegen de MS Soccer School. Nadat voor beide teams de daarop volgende kruisfinales verloren gingen, wisten zowel TVC D1 als Team Tubbergen de afsluitende finalewedstrijden te winnen.
Team Tubbergen eindigde op de 7e plaats door een zege (na strafschoppen) op Lierse SK. TVC D1 legde beslag op de 11e plaats door een 0-1 overwinning op Arminia Bielefeld.
Voorbereiding op toernooi 2014
TVC D1 is al sinds het begin van de competitie onder leiding van de trainers Thijs Koopman, Edwin Lenferink en Sjoerd Grobbink in voorbereiding op het Internationaal D-junioren toernooi. Het samenstellen en het voorbereiden van Team Tubbergen wordt gedaan door de TVC-leden Thomas Tijhuis, Edward Wigger en Rien Loman. Het zal duidelijk zijn dat zowel de spelers als begeleiding er alles aan gelegen is om er straks voor te zorgen dat de ‘grote jongens’ van de betaald voetbalclubs op de nodige voetbalweerstand kunnen rekenen van de Tubbergse inbreng.
Vrije toegang
Het toernooi is vrij toegankelijk en zal om 09.30 uur worden geopend, waarna de wedstrijden om 10.00 uur van start gaan. Het toernooi zal om ongeveer 16.00 uur worden afgesloten.