Speciale kerstviering voor cliënten Aveleijn

Foto:

Traditiegetrouw wordt ook dit jaar een speciale kerstviering gehouden in de basiliek van Tubbergen. Deze zal zijn op zaterdag 20 december. Mensen met een verstandelijke beperking zijn de belangrijkste doelgroep; de viering is speciaal vóór hen en ook dóór hen.Mensen met een verstandelijke beperking die in de vestigingen De Wiekenhof, De Wieken en Heinemansbeek van zorgorganisatie Aveleijn wonen, kunnen op zaterdag 20 december naar de Tubbergse basiliek komen om er een kerstviering bij te wonen.

Dominee Marsman en pastor Wiggers zijn de voorgangers.

Het kerstverhaal wordt verteld en vertoond met een aantal mooie afbeeldingen. Bovendien is er een levende kerstgroep. Twee bewoners spelen op orgel en mondharmonica. Voor de kerk worden de bezoekers verwelkomd door de klanken van midwinterhoorns.
Er zijn maar liefst 2 koren aanwezig, namelijk kinderkoor de Karrekietjes uit Reutum en ’t Koortje uit Albergen. Pastor Wiggers begeleid enkele bewoners bij het zingen van een lied op gitaar.
Het belooft een hele intieme viering te worden en na afloop is er een kleine kerstmarkt met mooie spullen, gemaakt door Aveleijn-bewoners zelf. Zij en ieder ander, met of zonder beperking, is van harte welkom op 20 december. De kerk is open vanaf 17.30 uur en er wordt vooraf al gezongen.