Rocknight in kerstfeer bij DOK’s

Foto:

Zaterdagavond 20 december is er een swingende rocknight met veel emotie te zien en te horen bij DOK’s te Fleringen. Van Lunteren staat niet voor niets garant voor een wervelende seventies-, eighties- en nineties-avond. Met de luchtige combinatie van het spelen van hun uitgekiende repertoire, en de aanstekelijke humor, zal het publiek optimaal worden vermaakt.

Geïnspireerd door een TV-commercial, met het bekende basic Rock ’n Roll, waarin bovendien de kreet ‘Van Lunteren’ een aantal keren voorbij kwam wisten de broertjes en neefjes Van Lunteren het opeens wel heel erg zeker. “Inpluggen en spelen maar!” Dat de bandnaam toen Van Lunteren zou gaan worden, was natuurlijk het meest logische vervolg.
 
De gezamenlijke voorliefde voor het ‘stevigere’ genre uit de jaren ’70 en ’80 bleek nog steeds te bestaan. Het eerste halfjaar sloot de band zich op in de oefenruimte om zich het apelazarus te oefenen. Inmiddels is band al weer wat jaren ‘on the road’ en speelt de band de leukste nummers uit die periode zonder gelijk een parodie van zichzelf te worden.
 
Van Lunteren is niet zomaar een coverband. Door de jarenlange podiumervaring speelt de band een grensverleggend repertoire. Songs, ooit uitgebracht door topformaties uit die jaren, prijken op de setlist van Van Lunteren. Queen, Greenday, Hendrix, Mr. Neil Young, The Stones, U2, Ozzy en Deep Purple om maar eens wat namen te noemen. Of wat dichter bij huis, Rock ’n Roll helden als Brood, New Adventures, Gruppo Sportivo, The Golden Earrings. Juist die nummers die nog maar zelden worden gespeeld, maar nog steeds bekend in het gehoor liggen worden door Van Lunteren gespeeld. Bij het horen van de eerste klanken ontstaat reeds de herkenning bij het publiek.
Na het fantastische optreden van vorig jaar, opnieuw een optreden van de coverband Van Lunteren tijdens een lekkere ‘rocknight in kerstsfeer’ op zaterdagavond 20 december in DOK’S te Fleringen. Swingend en zingend wordt deze muziek nog steeds door de liefhebbers, jong en oud, met enthousiasme ontvangen. Een aantal afwisselende en uitgebalanceerde sets, superstrak en met passie gespeeld, zullen de avond tot een onvergetelijk feest maken.